Chelsea fortsatt ubeseiret under Tuchel – utskjelte Havertz strålte

(Chelsea – Everton 2–0) Chelsea nekter å slippe inn mål på hjemmebane under Thomas Tuchel, som har etablert «Fort Stamford Bridge» etter sin ankomst i januar.

Stamford Bridge har utviklet seg til et mareritt for Everton. Liverpool-klubbens forrige seier på Chelseas hjemmebane kom i 1994. Siden den gang er det spilt 26 kamper uten at Everton har gått av med seieren.

Chelsea dominerte i mandagens oppgjør og vant nok en gang komfortabelt på eget gress.

– Vi fortjente å vinne. Det var vanskelig i første omgang, men likevel hadde vi fullstendig kontroll. Vi hevet nivået etter pause og hadde mange farlige angrep, sier Thomas Tuchel til BT Sport.

Chelsea er fremdeles ubeseiret under manageren, 11 kamper ut i tyskerens regjeringstid i London med åtte seirer og tre uavgjorte. I kveldens kamp satte han rekord: Tuchel er den første nyansatte manageren som holder nullen i sine fem første hjemmekamper i Premier League. «Fort Stamford Bridge» er i ferd med å etableres.

Les også

Seks strake Anfield-tap for Liverpool: – Ikke normalt for noen mestere

For det ble ingen drømmeretur til Stamford Bridge for Carlo Ancelotti. Italieneren gikk seirende ut i hjemmekampen på Goodison Park i fjor høst, men måtte se Ben Godfrey sende Chelsea i ledelsen med et selvmål i første omgang.

Forsvareren strakk frem beinet på et skudd fra Kai Havertz, og styrte ballen inn bak en utmanøvrert Jordan Pickford.

Etter pause skapte det tyske vidunderbarnet mer trøbbel for gjestene. Først fikk han et mål avblåst for offside, før han litt senere skaffet straffespark.

Havertz ble spilt gjennom mot Pickford, og forsøkte å runde engelskmannen. Keeperen strakte seg etter ballen, men endte opp med å felle Chelsea-spilleren kontant.

Dommeren pekte på straffemerket, og etter et lite hopp i tilløpet, trillet Jorginho inn 2–0.

– Jeg er veldig fornøyd med Kai. Vi ga ham tillit og den tok han vare på. Han er en spiller som har alle evner til å bli en dominant skikkelse offensivt, mener Tuchel.

Timo Werner hadde flere sjanser til å øke ledelsen for hjemmelaget, men det lykkes den smått målvaksinerte spissen, som har fem mål i ligaen siden overgangen fra RB Leipzig.

Les også

Kane og Son satte ny Premier League-rekord

Joshua King kom inn etter 70 minutter for Everton.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City37285494326289
2Arsenal37256683434081
3Manchester United37226956421472
4Newcastle United371913567323570
5Liverpool37199971432866
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk