Fotball

Zidane i familiedilemma: - Ville unngå mistanke

Real Madrid-legenden skal ha nektet sønnen plass på laget sitt.

Zinedine Zidanes sønner er svært talentfulle på fotballbanen.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Eplet faller sannelig ikke langt fra stammen.

Zinedine Zidane (43) bergtok fotballverdenen i sin aktive karrière. Nå er hans fire sønner er på full fart fremover.

Sammen med Veronique Fernández har Zidane fire sønner: Enzo (20), Luca (17), Theo (13) og Elyaz (9). Alle Zidane-sønnene spiller for øyeblikket i Real Madrids ungdomsakademi.

Enzo Zidane er ikke helt ulik faren som spillertype. Her er han i aksjon for Real Madrid i UEFAs ungdomsturnering, i en kamp mot Paris Saint-Germain.

Sønnene har tatt morens navn — Fernández - angivelig for å begrense presset Zidane-etternavnet fører med seg.Zinedine Zidane er imidlertid langt fra bare en fotballpappa. Han er også trener for Real Madrid Castilla, der Martin Ødegaard spilte forrige sesong.

Og Zidane er svært oppmerksom på problemene dobbeltrollen kan skape, skriver Barcelona-baserte Sport.

Les også

Utestengelse opphevet - Zidane får fortsette som hovedtrener

— Ville unngå mistanke

Begge de to eldste sønnene, Enzo og Luca, banker nemlig på døra til Real Madrid Castilla, som er det siste leddet før førstelaget på Real Madrids utviklingsstige.

Zidane er imidlertid svært lite lysten på at begge sønnene spiller for Castilla i den kommende sesongen.

Zinedine Zidane (fra venstre) og Veronique Fernández har fire sønner sammen. Her er de på en landskamp mellom Frankrike og Belgia i juni.

Han skal ha lagt ned veto mot at Luca Zidane ble tatt opp i Castilla-stallen. Sport skriver at Zidane gjorde dette for å «unngå å skape dårlig stemning i spillertroppen» og «for å unngå mistanke».Real Madrid-legenden skal nemlig være redd for å skape et inntrykk av at sønnene kommer seg fremover i Real Madrid-systemet takket være sine kontakter.

Da får det bare være at den generelle oppfatningen innad i Real Madrid er at både Luca og Enzo er gode nok for Castilla, ifølge Sport.

Kan erstatte Ødegaard

De to eldste sønnene ville uansett ikke kjempet om den samme plassen på laget. Luca (17) er nemlig målvakt, mens elegante Enzo (20) trives best i en rolle ikke veldig ulik den faren briljerte i, som offensiv midtbanespiller.

Zinedine Zidane hjalpt Martin Ødegaard med å tilpasse seg spansk fotball forrige sesong. Her fra kampen mot Barakaldo.

Det er langt fra sikkert at det norske stortalentet Martin Ødegaard blir en del av Zidanes mannskap neste sesong. Det har vært hyppige spekulasjoner om at nordmannen foretrekker å bli lånt ut i den kommende sesongen.Dersom Ødegaard ikke fortsetter i Castilla, er Zidanes eldstesønn Enzo en naturlig kandidat til å ta nordmannens plass.

Enzo Fernández fikk sine første kamper for Castilla allerede forrige sesong, da han startet to og kom inn som innbytter i seks kamper.

Les også

- Ledelsen likte ikke hvordan Zidane behandlet Ødegaard

— Tøft at alle er fotballspillere

I sammenheng med et intervju i januar ville storavisen El Mundo vite mer om Zidane og sønnene.

- Hvordan er det å trene din egen sønn, Enzo?

— Det er flott. Jeg liker det, men jeg er mer kravstor når det kommer til ham, svarte Zidane.

- Så han er sikkert ikke veldig fornøyd...

— Han liker det, for han kan lære mer slik.

- Liker du tanken på at alle sønnene dine ønsker å bli fotballspillere?

— Det er tøft at alle er dedikerte på det samme feltet. Jeg hadde likt at én av dem var noe annet, men det viktigste er at de er lykkelige.

I det samme intervjuet svarte Zidane kontant og avvisende på spørsmål om noen ville tro at sønnene fikk en lettere vei enn andre i Real Madrid.

Alle de fire brødrene ligger allerede langt fremme for sin alder. Nå spørs det om noen av dem kan strekke seg mot de fenomenale høydene farens karrière nådde.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball