Fotball

18-årig innbytter sørget for bittert Hangeland-tap

Manchester City scoret i kampens siste minutt i Brede Hangelands sesongdebut.

Brede Hangeland i duell med Manchester Citys Kevin De Bruyne. Det så ut til å ende 0-0, men City knep seieren i siste minutt. Foto: Digitalsport

 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

CRYSTAL PALACE — MANCHESTER CITY 0-1

Unggutten Kelechi Iheanacho (18) ble byttet inn i det 90. minutt - og scoret på direkten. Dermed sikret han Citys femte strake seier.

– Jeg er veldig fornøyd med å score. Palace er et meget godt lag, men det er vi også. Jeg håper å bli en stor spiller her. Det blir ikke lett ettersom det er så mange gode her, men hvis jeg jobber hardt skal jeg klare det. Vi er mye sterkere i år, og kommer til å gå hele veien, sa Iheanacho til Sky Sports etter kampen.

Dermed står City med full pott i Premier League, og laget er i ferd med å skaffe seg en luke etter bare fem kamper.

– Vi viser hvorfor vi har vunnet fem strake. Forrige sesong hører fortiden til. Nå ser vi bare framover, sa City-manager Manuel Pellegrini.

Palace er på sin side seks poeng bak etter sitt annet tap for sesongen.

Brede Hangeland spilte sin første kamp for start for sesongen, og han var del av Palaces bakre firer som lenge holdt serieleder City målløse.

City hadde de fleste sjansene, men også hjemmelaget skapte en del gode muligheter.

Crystal Palace har fått en fantastisk start på sesongen og lå på 2. plass bak nettopp Manchester City foran lørdagens toppkamp.

Brede Hangeland har ikke vært involvert i sesonginnledningen, men fikk plutselig sjansen på grunn av at flere spillere manglet. 34-åringen skulle i sin første kamp for sesongen forsøke å stanse kanskje den beste spilleren i Premier League, Sergio Agüero.

Agüero-skade

Men midtveis i 1. omgang måtte Agüero ut med en kneskade etter en kraftig takling av Scott Dann, som var heldig som unngikk utvisning. Argentineren ble erstattet av storsigneringen Kevin De Bruyne. Den tidligere Chelsea-spilleren ble i sommer hentet til City fra Wolfsburg for rekordsummen 58 millioner pund, 740 millioner norske kroner.

 • Les hva Jose Mourinho sa etter Chelseas stygge 1-3-tap

Hangeland og Palace-forsvaret klarte seg meget godt i en målløs 1. omgang. Nærmest scoring kom City og Samir Nasri som kom helt alene med keeper, men det sto 0-0 etter en omgang.

Jesus, for en sjanse!

Fem minutter var spilt av 2. omgang da City kunne og burde tatt ledelsen. En mønsterkontring gjorde at Jesus Navas kom alene med keeper. Han rundet sisteskansen, men i ubalanse satte han ballen utenfor åpent mål.

Palace var ikke ufarlige de heller, og etter 70 minutter hadde Jason Puncheon en kjempesjanse på heading. Men City-keeper Joe Hart var med på notene.

18-åring ble helten

Også Dwight Gayle hadde en stor sjanse for Palace i sluttminuttene, men det så ut til å ende målløst. Den gang ei. I det 90. minutt scoret Manchester City ved innbytter Kelechi Iheanacho, som hadde kommet inn noen minutter før.

Nasri skjøt, keeper ga retur og den 18-årige nigerianeren var kvikkere i oppfattelsen enn 16 år eldre Hangeland. Hans første Premier League-mål var et faktum.

Endelig Arsenal-jubel på hjemmebane

Etter to svært skuffende kamper på hjemmebane, uten hjemmescoring, fikk endelig Arsenals supportere noe å juble for mot Stoke. Theo Walcott og Olivier Giroud scoret i 2-0-seieren.

0-2 mot West Ham og 0-0 mot Liverpool er langt under pari for Arsenal, men lørdag fikk Arsène Wengers menn sin første trepoenger på eget gress denne sesongen.

Den kom etter at Walcott, som startet på topp, ga hjemmelaget ledelsen etter halvtimen, mens Giroud fastsatte resultatet til 2-0 fem minutter før full tid. Mesut Özil hadde assist ved begge scoringer.

Seieren, Arsenals tredje for sesongen, gir laget 10 poeng etter fem kamper. Det er fem poeng opp til serieleder Manchester City.

Premier League lørdag:

Everton – Chelsea 3-1, Arsenal – Stoke 2-0, Crystal Palace – Manchester C. 0-1, Norwich – Bournemouth 3-1, Watford – Swansea 1-0, West Bromwich – Southampton 0-0. Senere kampstart Manchester U. – Liverpool (18.30).

Les også

 1. Skotsk superinnbytter forsterket Chelseas mareritt

 2. Gerrard snakker ut: - Var på vei mot selvmordsvakt

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Crystal Palace FC
 4. Manchester City
 5. Brede Hangeland