Fotball

Ajer sendte G18-landslaget videre i EM-kvalik

Det norske G18-laget med Celtic-spiller Kristoffer Ajer i spissen sikret avansement til eliterunden i kvalifiseringen for G19-EM neste år.

Tidligere Start-spiller Kristoffer Ajer imponerer for Norge. Her i forbindelse med treningskamp mot Barcelona i sommer.
  • NTB

Det var takket være en skikkelig sluttspurt som la grunnlaget for seieren. Celtic-spilleren Kristoffer Ajer gjorde 2-1 med fire minutter igjen på kampuret, mens innbytter Magnus Grødem trygget seieren med sin 3-1-scoring på overtid.

Målet er Kristoffer Ajers sjette for G18-landslaget i 2016 på seks kamper. Torsdag scoret han ett mål i 9-0-seieren over San Marino. 18-åringen forlot Start i sommer til fordel for Celtic. Der imponerte han i oppkjøringen, men venter fortsatt på å få sjansen i seriespillet for den skotske giganten.

Les også

  1. Sjekk Ajers imponerende Norge-statistikk

  2. Offensiv Rasmussen stortrives i Danmark: - Jeg er med på å løfte nivået

— Utrolig moro

— Det var viktig og ikke minst utrolig moro for guttene, sa landslagstrener Eirik Horneland til fotball.no.

Martin Ove Rokseth ga de norske gutta 1-0 etter en snaut kvarter. Etter målet var det derimot Romania som presset hardest på og var nærmere utligning enn de norske gutta var til å øke ledelsen. Kjetil Haug i det norske målet sto derimot i veien.

Etter 69 minutter måtte han derimot kapitulere da Adrian Petre scoret. Rumenerne produserte de fleste sjansene mot slutten, men så sørget kaptein Ajer for å styre den norske skuta til seier.

Nederland neste

Med seks poeng kan Norge ikke bli dårligere enn nummer to gruppen. Laget møter Nederland tirsdag.

— Det var tre knallgode lag i gruppa, og derfor var det viktig å ta vare på den matchballen. Nå blir den ren gruppefinale i den siste kampen. Det er godt å vite at vi allerede er videre, men vi skal prøve å straffe Nederland og dra herfra med puljeseier, sier Horneland.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Kristoffer Ajer