Fotball

Ingen overraskelser fra Fredriksen til Godset-kampen

AaFK-treneren satser på vante travere til det vanskelige bortemøtet med Strømsgodset.

Trond Fredriksen leder Aalesund mot Strømsgodset.
  • Pål Are Lilleheim

Ettersom John Arne Riise ikke lenger er med i AaFK-rekkene, ga AaFK-trener Trond Fredriksens laguttak på mange måter seg selv. Ut fra det han har mønstret tidligere i sesongen, var det ikke ventet de helt store overraskelsene. Og det ble det heller ikke.

Det eneste som kanskje kunne være et spenningsmoment var om Edwin Gyasi, som spilte seg kraftig opp inn mot fotballferien, fikk plass i startelleveren. Han ble imidlertid far i går, og er dermed hjemme i Nederland. Dermed er det Vebjørn Hoff og Aron Thrandarson som blir å finne på flankene i midtbanefireren.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Aalesund-sjefen tror stortapet var positivt: - En skikkelig vekker

  2. Fredriksen: - I dag er jeg litt forbannet

Hjemmesterkt Godset

Det er en formidabel hjemmestatistikk som Aalesund skal opp mot. Strømsgodset har ikke tapt på sine 14 siste hjemmekamper i serien. Siste hjemmetap kom 9. august i fjor, da Stabæk slo drammenserne 2-0. AaFK møter Godset med en bortestatistikk som ikke er all verden. Vel og merke vant laget sin siste bortekamp før ferien, mot Bodø/Glimt, men før det var status fire tap og én uavgjort.

Medaljekamp og nedrykksstrid

Lagene har møtt hverandre 18 ganger i den øverste divisjonen. AaFK har vunnet ni ganger, Strømsgodset sju, mens to kamper har endt uavgjort. Hjemme i Drammen har Godset vunnet seks av ni møter, mens AAFK har to seirer. De fire siste kampene i Drammen har endt med seier til vertene.

11 poeng skiller lagene på tabellen, men de lever hver sitt liv. Om det ender med hjemmeseier vil Godset fortsatt henge med i medaljekampen, mens AaFK vil fortsette å være farlig nær nedrykkssone. Borteseier vil ta tangotrøyene et lite men viktig skritt lenger bort fra gjørma.

Lagene

AaFKs startellever (4-4-2): Andreas Lie, Adam Örn Arnarson, Edvard Skagestad, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov — Vebjørn Hoff, Bjørn Helge Riise, Peter Orry Larsen, Aron Thrandarson – Mostafa Abdellaoue og Franck Boli.

Innbyttere: Cramer, Grétarsson, Martinussen, Carlsen, Marlinho, Fet.

Strømsgodsets lag (4-3-3): Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Kim André Madsen, Gustav Valsvik, Jonathan Parr - Nana Boateng, Petter Vaagan Moen, Martin Rønning Ovenstad - Øyvind Storflor, Marcus Pedersen, Muhamed Keita.

Benken: Jarosinski, Solholm Johansen, Lindquist, Kastrati, Ahlander, Sørum, Hamoud.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF
  3. Aalesunds FK