Nyansatte Wiggen: - Kanskje den mest spennende jobben i Fotball-Norge

Bård Wiggen gleder seg til å begynne som fotballdirektør i Viking.

TIL STAVANGER: Bård Wiggen blir ny direktør for fotball og utvikling i Viking. Her fra tiden i Molde.

STAVANGER (Aftenbladet): Fredag ettermiddag meldte Aftenbladet at Bård Wiggen blir ny direktør for fotball og utvikling i Viking. Wiggen starter i jobben 1. januar, men har allerede begynt å sette seg inn i arbeidsoppgavene han skal i gang med på nyåret.

— Dette er en veldig spennende jobb og en jobb som trigger meg veldig. Det er kanskje den mest spennende jobben i Fotball-Norge. Det ligger et potensial i Viking som det skal bli interessant å få ut, sier Wiggen til Aftenbladet.

Les også

Bård Wiggen blir fotballdirektør i Viking

Som direktør for fotball og utvikling får Wiggen flere viktige ansvarsområder i Vikings sportslige satsing. De viktigste blir å sørge for at Viking selv utvikler egne unge spillere og samtidig sørge for at klubben har orden på spillerlogistikken inn mot A-laget.

— Dette er en jobb der jeg får mulighet til å jobbe mer langsiktig, men der jeg også skal ha kontroll på det som skjer daglig i klubben. Det har vært gjort en god jobb med talentutviklingen tidligere i klubben, men jeg tror den kan gjøres enda bedre, sier Wiggen.

Tøffe tider

Wiggen kommer inn i Viking på et tidspunkt der klubbøkonomien ikke er veldig solid. Viking befinner seg fortsatt i rød sone hos NFFs lisensnemnd og må foran neste sesongen igjennom nye kostnadskutt.

Det å skaffe nye spillere til A-laget, enten det er gjennom kjøp eller utvikling, er på ingen måte gratis.

— Jeg tror et slikt utgangspunkt kan være positivt. Uavhengig av at det er litt dårlige tider økonomisk har klubben valgt en strategi der den skal satse mer på utvikling av egne spillere. Klart det koster å utvikle egne spillere, men det er billigere enn å kjøpe inn etablerte. Viking skal ha mange rogalendinger på laget. De spillerne vi henter inn utenfra skal være i en alder som gjør at de har et videresalgspotensial, sier han.

Wiggen tar sikte på å gjøre seg enda bedre kjent med klubben de neste ukene. Han regner med flere turer til Stavanger for å hilse på og bli kjent med de som allerede jobber i klubben.

— Jeg har jobbet på treningsfeltet i mange år og merker at det nå skal bli veldig spennende å prøve noe nytt. Jeg har bred erfaring fra å ha jobbet i mange forskjellige stillinger, i mange klubber og i flere land. Nå skal det bli veldig kjekt å bruke den kompetansen i denne stillingen, sier han.

Fornøyd Granfelt

Vikings styreleder Charlie Granfelt er meget fornøyd med ansettelsen av Wiggen.

— Dette har vært en god prosess, og det var ikke vanskelig å komme fram til valget av Wiggen. Han utmerket seg tidlig med en solid cv og virker som en solid type. Vi har fått veldig gode skussmål på ham. I tillegg imponerte han i intervjuene. Vi er flere som har vært med i denne prosessen og ansettelsen av Bård har solid forankring i styret, sier Granfelt.

Han understreker at utvikling av unge spillere og spillerlogistikk inn mot A-laget blir Wiggens viktigste oppgaver.

— Nå skal han få sette sitt preg på klubben. Vi har veldig mange profesjonelle trener til de aldersbestemte lagene, og de trenger å utvikles videre. Dette er en langsiktig stilling. Han er ikke ansatt på noen trenerkontrakt, men i en fast stilling, sier Granfelt.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk