Fotball

– Enorm forskjell på klubbene

<p>Kjetil Rekdal mener hverdagen i Vålerenga og AaFK ikke kan sammenlignes.</p>

PÅ PLASS. Kjetil Rekdal er ikke i tvil om at potensialet er stort i Vålerenga. Nå har jobben med å lage et nytt storlag starta.
  • Eirik Nesset Hjelvik
    Eirik Nesset Hjelvik

– Det er en enorm forskjell på interessen rundt klubbene. Det er ikke sammenlignbart engang, sier fjorårets AaFK-trener.

I dag er det elleve dager siden Rekdal ble ansatt som VIF-sjef.

– Positiv sult

– Det er en veldig positiv sult rundt klubben. Både fra media og supportere, men også innenfra klubben. Det er veldig mange som bryr seg og håper at vi skal finne tilbake til der vi var i min forrige periode, sier Rekdal.

I jubelsesongen 2005 — som endte med seriegull - fylte supporterne Ullevaal ofte til randen.

– Jeg merker at interessen rundt klubben er stigende. I forhold til Aalesund er den mange, mange hakk over, sier Rekdal.

Vil til topps

Etter en travel tid har det omsider begynt å roe seg rundt Vålerenga-treneren. Nå starter jobben med å bygge VIF opp til det topplaget Rekdal mener klubben bør være.

– Vålerenga bør og skal være et lag som kjemper om gullet. Vi er ikke der enda, langt der ifra, men det er det vi må jobbe mot. Foreløpig er vi et stykke unna å kjempe, sier Rekdal.

Han mener VIF-suksess på sikt vil tjene norsk fotball.

– Norsk fotball trenger lag som Vålerenga, Viking og Brann i toppen. Det skaper en helt annen interesse rundt fotballen, mener Rekdal.

Tror på god AaFK-sesong

Selv om Rekdal mener Vålerenga foreløpig er et stykke unna å kjempe i toppen, minner han om at det er en stund igjen til seriestart.

– Vi er ikke der ennå, men vi håper å nærme oss før seriestart, sier han. Helt siden han fikk sparken som AaFK-trener har han vært varsom med å uttale seg om gamleklubben. Det er han fortsatt.

– Det jeg kan si er at Aalesund har et godt lag. Jeg blir ikke overrasket om de gjør en god sesong. Men det er en del usikkerhetsmoment der. Mister de sine beste spillere eller får en del skader - som vi hadde i fjor – er de veldig sårbare, sier Rekdal.

Samtidig legger ikke Rekdal skjul på at han er litt stolt over å ha forlatt klubben med det spillermaterialet han gjorde.

– Det er ingen tvil om at jeg forlot klubben med en mye bedre spillergruppe enn den som var der da jeg kom. Jeg har god samvittighet der, sier Rekdal.

Leier fortsatt hus

43-åringen er faktisk tilbake i Ålesund i dag. Selv har han flytta til Oslo, men kona og barna bor fortsatt i Ålesund.

Fortsatt leier han huset han har bodd i på Skytterholmen.

– Det har vært såpass stressende den siste tiden at jeg ikke har fått på plass alt det der, sier Rekdal.

Kona Ane-Guro og de yngste barna flytter til Oslo i løpet av kort tid. Eldstesønnen Niklas - som spiller på juniorlaget til AaFK - blir trolig boende i byen en stund til.

– Han blir i alle fall boende her fram til skoleslutt i sommer, sier Kjetil Rekdal.

Les også

  1. Freddy: - Rekdal er rett mann

  2. Rekdal kan ikke garantere at alle får bli

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien