Slik mener Northug at Norge skal slå Ungarn

Skistjernen vil ha Marcus Pedersen og Pål André Helland på banen i kveldens avgjørende kamp.

Fotballinteressert: Petter Northug håper å se Pål André Helland på banen i kveldens kamp mot Ungarn.
  • Birger Løfaldli

BEITOSTØLEN (adressa.no): Petter Northug gikk inn til andreplass bak Eirik Brandsdal på sprinten på Beitostølen. Etterpå var han i godt humør da han møtte pressen. Northug ga detaljerte svar da han ble spurt om hvordan Per-Mathias Høgmos Norge skal klare å vinne mot Ungarn i kveld.

LAD OPP TIL KAMPEN MED VÅR LIVEBLOGG:

Skikongens hovedbudskap er at Norge må bruke spillere som er i form. Han trekker spesielt frem Marcus Pedersen og Pål André Helland.

— Uansett idrett så er det slik at du må bruke spillere som er i form. Du så hvordan Marcus Pedersen har blomstret. Selv om det har vært dårlig tidlig i sesongen, så er det slik i fotball at du er skummel hvis du er i form. Du så også hvor mye mer farlig det ble da Pål André kom inn og slo harde innlegg. Da følte du at vi nærmet oss scoring.

Vil se kampen på TV

I KNALLFORM: Petter Northug mener formspillere som Marcus Pedersen må få sjansen mot Ungarn.

Northug og hans team forlater Beitostølen så raskt som mulig etter søndagens sprint. Håpet er at han rekker å se den avgjørende play-off-kampen på TV hjemme i Trondheim.— Jeg håper å slippe å høre det på radio, for det er så vondt. Hvis Valdresflya er åpen, så rekker jeg det vel, sier han til Adresseavisen.

Northug mener også det kan være fornuftig å la Martin Ødegaard får spilletid i kveld.

LES OGSÅ:

— Jeg håper vi får se mer av avslutningen vi hadde i den første kampen mot Ungarn. Det var ikke et synkronisert forsvarsledd og midtbaneledd hos Ungarn. Det er jo der rommet er. Kanskje Martin kan komme inn og holde på ballen, så tror jeg vi scorer i Ungarn.

- Vil blø for EM-spill

Northug tror imidlertid det blir tøft for Norge å ta seg videre.

— Det er et og annet med det, når Ungarn har det utgangspunktet de har og hjemmebane. De kommer til å blø hele veien til et eventuelt EM.

Om åpningshelga på Beitostølen sier Northug at han er godt fornøyd.

Kritisk til norsk herrelangrenn

— Det har vært fint for min del. All erfaring sier at jeg ikke vil blomstre ordentlig før om en ukes tid, med tanke på høydeoppholdet jeg har hatt.

Northug skryter av Martin Johnsrud Sundby, som han mener er verdens beste skiløper på distanserenn. Han sender samtidig et stikk til resten av norsk herrelangrenn.

— Vi skryter hemningsløst av bredden i Norge, men når vi bak Martin blir knust som vi gjør, så må vi stille spørsmål om nivået faktisk er så bra og at vi kanskje må se litt på hva vi andre bak gjør. Vi blir slått med såpass mye at det er flaut.