Bendtner er med til Østerrike – tre sentrale spillere blir hjemme

Rosenborg reiser til europaligakampen mot RB Salzburg med sterk tropp.

På plass: Nicklas Bendtner og Mike Jensen.

VÆRNES: Da Rosenborg-spillerne ankom Værnes onsdag formiddag, var trioen som var syke mot Lillestrøm, Mike Jensen, Alexander Søderlund og Anders Ågnes Konradsen alle med.

Det var også Nicklas Bendtner, som var tilbake til LSK-kampen etter å ha vært ute med strekk. Bendtner står også midt oppe i en voldstiltale, som Adresseavisen tirsdag kunne avsløre detaljene rundt.

– Det var ingen tvil om at han skulle være med. Vi ønsker å bruke ham i denne kampen. Så får vi se hvor mye vi kommer til å bruke han, også med tanke på søndag, sier RBK-trener Rini Coolen til Adresseavisen.

– Tror du omstendighetene kan prege han i kampen?

– Det vet han jo best selv, men det virker ikke som det påvirker han på trening og i kamp, sier Coolen.

Sentrale folk hjemme

Dermed har Rosenborg har sluppet relativt greit fra omgangssyken som preget laget i søndagens seriekamp borte mot Lillestrøm, og reiser til Østerrike med en forholdsvis solid tropp.

Men samtidig har Rosenborg-trener Rini Coolen tidligere denne uken gitt beskjed om at han kunne komme til å spare enkelte spillere til seriefinalen mot Brann kommende søndag, og det gjør han da også.

Birger Meling, som preget av sykdom måtte byttes ut i pausen mot Lillestrøm, er nylig kommet tilbake etter en strekkskade, og blir hjemme i Trondheim.

Det blir også Pål André Helland, som måtte erstatte en skadet Issam Jebali tidligere enn planlagt i Lillestrøm-kampen. Jebali er for øvrig utilgjengelig til kampen på grunn av strekkskaden han pådro seg da.

– Det har vært planlagt at de tre skulle bli igjen hjemme.

Her er troppen

Dette er hele RBKs tropp i Østerrike:

André Hansen, Arild Østbø.

Vegar Eggen Hedenstad, Erlend Dahl Reitan, Tore Reginiussen, Even Hovland, Besim Serbecic, Alex Gersbach, Alexander Søderlund, Matti Vilhjalmsson, Mike Jensen, Samuel Adegbenro, Yann-Erik da Lanlay, Nicklas Bendtner, Anders Ågnes Konradsen, Jonathan Levi, Djordje Denic, Anders Trondsen, Marius Lundemo.