Fotball

Ustoppelige Arsenal herjet med Liverpool

I 37 minutter sto det 0-0. Så: En perfekt skru fra en ung og offensiv spanjol, tysk frisparkkunst og et chilensk kanonskudd. Arsenal rev Liverpool i filler på bare åtte minutter.

Arsenal-spillerne jubler for 1-0-scoringen til Héctor Bellerín.

ARSENAL — LIVERPOOL 4-1

Dette var kampen Liverpool ikke måtte tape, for ennå å ha en god sjanse på Champions League-plass, og kampen Arsenal burde ta poeng i for å henge med helt i toppen.

Det endte ikke slik som Liverpool-manager Brendan Rodgers helst ville.

— Det var en kamp vi trengte å få med oss noe fra. Det er en stor skuffelse, men vi forsvarte oss ikke bra nok på avgjørende tidspunkt i kampen, sa Rodgers ifølge NTB.

— Rett fra avspark var vi for negative. Vi liker å spille fremover, men vi satte oss selv under press og de første ti minuttene hadde de kontroll.

Han må nå se at mulighetene for å nå Champions League svinner hen.

— Det blir veldig, veldig vanskelig nå.

Forsvarsrot

Liverpool, som ønsket å komme tilbake med seier etter 1-2-tapet for Manchester United i forrige runde, var uten Martin Skrtel og Steven Gerrard, som begge var ute med karantene.

Mesut Özil jubler for sin 2-0-scoring.

Og Liverpool så ut til å savne forsvarskjempen Skrtel. Allerede etter fem minutter burde det stått 1-0 til hjemmelaget da Kolo Touré rotet bort ballen like foran eget mål. Aaron Ramsey snappet ballen og avsluttet, men Simon Mignolet i Arsenal-buret reddet på glimrende vis. Santi Cazorla var millimeter fra å sette returen i mål, men der var Touré og fikk ryddet opp egen feil med en tupp.

Upresis Markovic

Et kvarter senere var det Liverpool som burde ledet. Lazar Markovic ble tredd perfekt igjennom, men heller enn å avslutte selv, prøvde serberen å være uselvisk. Pasningen på tvers til Raheem Sterling ble for hard, og på blank kasse måtte Sterling se ballen gå forbi.

Les også

Rodgers: - Sterling blir i Liverpool

I stedet var det hjemmelaget som tok ledelsen ved en ung spanjol etter 37 minutter. Høyreback Héctor Bellerín (20) avsluttet et godt Arsenal-angrep ved å skru ballen i det lengste hjørnet fra innenfor sekstenmeteren.

Frispark i keeperhjørnet

Og så eksploderte kampen. Tre minutter senere var det Mesut Özil sin tur. På vakkert vis curlet tyskeren et frispark i det lengste hjørnet. Til tross for at ballen ble satt i keeperhjørnet, klarte ikke Mignolet å hindre 2-0. Like før dommeren blåste til pause, satte Arsenal inn sin tredje scoring på åtte minutter. Ramsey slo til Alexis Sánchez og chileneren fintet enkelt vekk Touré før han hamret ballen opp i nettaket fra 17 meter.

Emre Can fikk sitt andre gule kort, og dermed rødt, etter å ha felt Danny Welbeck bakfra.

Straffespark og redusering10 minutter ut i den andre omgangen var månedens spiller i mars, Olivier Giroud, svært nære å legge på til 4-0, men Mignolets reflekser var i orden og keeperen fikk slått ballen til corner.

Like etterpå hadde bortelaget en god sjanse ved Emre Can, men Arsenal-keeper David Ospina leverte en god redning.

Etter 76 minutter felte målscorer Bellerín Sterling innenfor sekstenmeteren, og Liverpool fikk et soleklart straffespark. Kaptein Jordan Henderson satte inn en viktig redusering fra ellevemetersmerket.

Rødt til Can

Det ble imidlertid vanskelig å snu kampen da Can ble utvist i det 85. minutt. Forsvarsspilleren klippet ned Arsenals Danny Welbeck og pådro seg sitt andre gule kort for dagen.

På overtid økte Giroud til 4-1 da han banket ballen i mål med venstrefoten, og spissen har dermed scoret i seks kamper på rad.

Arsène Wenger og hans Arsenal er inne i en svært god periode. London-laget har vunnet de syv siste seriekampene. Sist det ikke endte med tre poeng var mot byrival Tottenham 7. februar, da det ble 2-1-tap.

Olivier Giroud satte punktum med sin 4-1-scoring.

Med seieren over Liverpool gikk Arsenal også forbi Manchester City på tabellen og ligger nå på andreplass. City har imidlertid én kamp mindre spilt og møter Crystal Palace på mandag.— Vi var konsentrerte og kliniske. Hvis du ser på tabellen, ser du at antallet mål vi har scoret ikke er en tilfeldighet, sa Wenger.

- Tar én kamp av gangen

På spørsmål om Arsenal nå kan overraske alle og vinne serien, svarer Bellerín følgende, ifølge BBC:

— Det går uten tvil veldig bra for oss nå, men vi tar én kamp av gangen og prøver bare å gjøre vårt beste og ta så mange poeng som vi kan.

For Liverpool ser en topp fire-plassering meget tøft ut nå, men kaptein Henderson har ikke gitt opp håpet.

— Vi må bare fortsette å jobbe hardt, og hvis vi vinner våre siste kamper, så vet man aldri hva som kan skje.

Les også

  1. Costa tvilsom mot Stoke

  2. Van Gaal: - Umulig å vrake Fellaini nå

  3. Rodgers: - Vi har gjort det vanskelig for oss selv

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Arsenal FC
  4. Liverpool FC