Fotball

Derfor gikk Nylands Everton-avtale i vasken

Molde ville ikke selge landslagskeeperen på avbetaling.

Moldes prislapp på landslagskeeperen skal ha vært over 30 millioner kroner.
 • Trond Hustad
  Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE (Rbnett): Etter det Romsdals Budstikke forstår var mange av detaljene rundt Ørjan Nylands overgang til Everton på plass før helga, men klubbene ble ikke enige om de økonomiske betingelsene.

Molde forlangte en relativt høy overgangssum for å slippe landslagskeeperen, etter det Romsdals Budstikke erfarer mellom 30 og 40 millioner kroner.

Everton ønsket på sin side å betale et mindre beløp nå og flere avdrag etter hvert som Nyland fikk spilletid i Premier League. Dermed ble diskusjonene lagt bort før «deadline day» nærmet seg slutten mandag.

Les også

Her kan du se Molde i årets første kamp

Verken Nyland selv eller agent Jim Solbakken vil kommentere interessen fra Everton. Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen vil ikke bekrefte at klubben har snakket med Everton.

— Jeg gir ingen kommentarer knyttet til enkeltspillere. Hva som har vært diskutert eller ikke forblir her på huset. Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte at vi har vært i dialog med Everton, sier direktøren.

- Er det interesse for Molde-spillere fra noen av nasjonene der overgangsvinduet fortsatt er åpent?

— De fleste togene til de største ligaene gikk jo mandag. Jeg utelukker ikke at det skjer noe, men det meste tyder på at vi ikke selger spillere nå, sier Nordstrand Jacobsen.

- Ville det vært ønskelig for klubbens handlefrihet at det hadde blitt et større salg i januar?

— Vi er veldig komfortable med den situasjonen i MFK. Vi har god kontroll både sportslig og økonomisk, og vi har gjort det vi hadde planer om i dette vinduet.

Les også

La Manga-turneringen: Se alle kampene og høydepunktene her

— Kan det komme flere spillere inn fram mot seriestart?

— Så lenge det finnes åpne marked, som for eksempel Norge og Sverige, vil det alltid være aktuelt med rotasjoner i troppen. Men det er sannsynlig at vi starter sesongen med den troppen vi har i dag, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

Molde er enig med Shanghai Shenxin Football Club om et salg av Daniel Chima Chukwu, men det gjenstår fortsatt papirarbeid før overgangen går i orden. Klubben har hentet inn spissen Ola Kamara og keeperen Andreas Linde.

Les også

 1. – Ørjan Nyland selges ikke nå

 2. Nyland er fortsatt i Spania

 3. - Har opplevd fotballen på godt og vondt

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Everton FC
 3. Ørjan Håskjold Nyland
 4. Molde FK