Stefan Johansen mener Deila avliver myter om norsk fotball

— Norge var kjent for lange baller. I Celtic prøver vi å spille vakker fotball, sier 24-åringen.

ELEV OG TRENER: Stefan Johansen jubler etter Celtic-scoring. Hans trener Ronny Deila er i ferd med å forbedre norske treneres renommé kraftig.
  • Reidar Løfaldli

Stefan Johansen har vært en stor suksess i Celtic etter overgangen fra Strømsgodset for et drøyt år siden. Vardø-gutten spiller fast på midtbanen til det skotske mesterlaget, og nå har han fått belønning for sterk innsats over tid.

24-åringen ble i februar tildelt prisen for «månedens spiller» i skotsk Premier League etter blant annet å ha scoret fire mål på sju kamper.

— Det er alltid godt å vinne priser. Det viser at man gjør noe riktig. Jeg er sannsynligvis i min beste form i karrieren, sier Johansen, ifølge skotske Daily Record.

Stefan Johansen har vist svært god form den siste tiden.

En av dem som får æren for Johansens sterke form i Celtic-drakten er trener Ronny Deila. Etter en middels start i Glasgow-klubben, har nå 39-åringen virkelig begynt å sette sitt preg på den tradisjonsrike klubben — og det med en spillestil som vekker oppsikt. Barcelonas stil med mye ballinnehav og høyt press er idealet.- Ronny er veldig populær i Norge. Han trente en liten klubb som Strømsgodset og vi spilte veldig god fotball. Hjemme er det mange lag som satser på lange baller og mye kjemping. Men han ble populær for måten han fikk oss til å spille på, og man kan se det hos Celtic også, sier Johansen.

— Trenerne ser til Barcelona og måten de spiller på. Det er vakker fotball og vi prøver å spille på den måten, mener midtbanestrategen.

- Aldri bekymret for Deila

Les også

Deila: - Blir skuffet hvis vi ikke vinner «the Treble»

Celtic leder skotsk Premier League med god margin, og ligger godt an til å vinne «The Treble», både seriegull og de to hjemlige cupene. Johansen mener Deila er i ferd med å knuse en del av mytene som fortsatt henger ved norske trenere på de britiske øyer.

— Da vi slet tidligere i sesongen var det mange som pratet om det. Ole Gunnar Solskjær dro fra Molde til Cardiff og fikk sparken. Derfor ble det stilt spørsmål rundt treneren veldig tidlig, sier Johansen.

LYKTES IKKE: Ole Gunnar Solskjær måtte gå fra managerjobben i Cardiff.

— Men jeg skjønte at han kom til å passe godt i Celtic. Hvis klubben gir ham tid og lar ham gjøre ting på sin måte kommer han til å vinne mange trofeer her, mener 24-åringen.- Jeg var aldri bekymret for ham, for å være ærlig. Jeg tror ikke han brydde seg om det heller. Man er nødt til å ha tro på seg selv, og det er slik han er, sier den tidligere Bodø/Glimt- og Strømsgodset-spilleren.

Les også

Deila slår tilbake mot Liverpool-legende: - Det var en dum ting å si

Mener Norge spiller mer moderne

Stefan Johansen mener å se en stor kontrast fra Drillo-epokens fotballfilosofi i Norge frem til Deilas mer moderne tilnærmingsmåte.

— Norge var berømt for sine langballer under Egil Olsen, og det er fremdeles litt slik. Men en del lag er i ferd med å gjøre det bra på andre måter. Landslaget spiller på en mer moderne måte nå, sier Johansen.

Egil «Drillo» Olsens periode i Wimbledon blir ofte harselert med i britisk presse. Den tidligere suksessrike norske landslagstreneren ble nærmest gjort narr av for sin «primitive» spillestil - og sin bruk av gummistøvler på våte engelske gressmatter.

MED STØVLER: Egil Olsen tok med seg «pælene» til Wimbledon. Støvlene vekket oppmerksomhet i England.

Det hjalp heller ikke på de norske trenernes rykte at Wimbledon rykket ned fra Premier League den ene sesongen Olsen ledet dem.— Døde langballene ut med landslaget? Vi har ingen høye spisser lengre!, humrer Johansen i møtet med skotsk presse.

Imponerte i Europa

Ronny Deilas lag får også mye ros i skotsk presse etter den sterke innsatsen mot Inter i europaligaen for knappe to uker siden.

Etter å ha klart 3-3 på hjemmebane, ble Deilas lag slått ut med knappest margin etter å ha tapt 1-0 i Milano. Det er en stor kontrast til den slappe starten på sesongen da Celtic ikke overbeviste i den hjemlige ligaen og også presterte å bli slått ut av kvalifiseringen til Champions League to ganger, først mot Henning Bergs Legia Warszawa, deretter mot slovenske Maribor.

— Dette er en stor sjanse til å bli historiske. Spillerne har vært med på mye, vunnet ligaen og Champions League. Men ingen av dem har vunnet «the Treble». Nå har vi sjansen, og da gjelder det å holde oppe konsentrasjonen, sa Deila forrige uke.