Brann-fysio rev av brystmuskelen: - Sånn går det når man skal showe litt ekstra

Mannen som skal hjelpe de skadede i Brann, gikk på en kjempesmell.

UHELDIG: Branns manuellterapeut, Vegard Vågene, falt på ski tidlig i påskeuken og rev av brystmuskelen.
  • Kim Bøyum

BRANN STADION: Fire dager før seriestart rådet Brann-trener Rikard Norling over 23 friske spillere på treningsfeltet. Bare Piotr Leciejewski og Marcus Pedersen er satt ut av skader, og to fraværende er ikke mer enn man strengt tatt må regne med i en stor spillerstall. I støtteapparatet, derimot, ser det ikke like bra ut. Mandag gikk det riktig galt med den ene av Branns to manuellterapeuter, Vegard Vågene.

Les også

Her er laget Norling drillet skjærtorsdag

Avrevet brystmuskel

— Jeg var på topptur hjemme i Nordfjord, på Skålatårnet. Det var hard skare og en fin tur opp. På vei ned igjen gikk jeg på en durabelig tryning. Sannsynligvis tok jeg meg for, og i fallet rev jeg brystmuskelen helt av, sukker Vågene.

- Det høres veldig vondt ut?

— Det var ikke noe videre godt, nei. Akutt var det veldig vondt, men det ga seg ganske fort. I og med at jeg slet den helt av, var det ikke så mye som gjorde vondt lenger...

Onsdag ble han operert på Haraldsplass. Skjærtorsdag tok han turen innom Brann Stadion for å hilse på spillerne han egentlig skal hjelpe. De møtte ham med en kombinasjon av vennskapelig erting og oppriktig medynk.

— Sånn går det når man skal showe litt ekstra på ski, da kan det gå galt, spøker Kristoffer Larsen.

Les også

Se Ballspark: Slik spår BT 1.-divisjon

Ute i lang tid

Selv aner ikke Vågene når han kan kna på Brann-spillerne igjen.

— Først må jeg gå med fatle i seks uker, så kan jeg begynne opptreningen. Dette betyr mer arbeid på kollegaen min, Gregor Monsen, sier Vågene.

- Hvordan er det å bli skadet slik for en som lever av å hjelpe andre å bli friske?

— Veldig kjedelig, for du vet hva som kreves for å bli bra igjen. Det verste er idet du skader deg, for du skjønner med en gang hva som skjer. Allerede der og da visste jeg omfanget av det, sier den uheldige manuellterapeuten.