Slik reagerer fotballverdenen på Solskjær-ansettelsen: – En merkedag for norsk fotball!

– Vanvittig gøy.

Ole Gunnar Solskjær har skrevet under på en treårskontrakt med Manchester United.

Klokken 10 torsdag formiddag kom bekreftelsen mange ventet på. Ole Gunnar Solskjær blir Manchester Uniteds manager på fast basis.

Nordmannen har skrevet under en treårskontrakt med de «røde djevlene», opplyser klubben på sin hjemmeside.

– Jobben jeg alltid har drømt om

– Dette er jobben jeg alltid har drømt om. Jeg er overveldet over muligheten til å lede denne klubben over en lengre periode, og forhåpentlig kan vi fortsatt levere suksessen som våre fantastiske supportere fortjener, sa han til klubbens hjemmeside.

Den permanente ansettelsen av Solskjær, som har fungert som midlertidig manager etter José Mourinhos sparking i midten av desember, har ført til stor glede på sosiale medier.

Allerede like etter klokken 7 torsdag morgen var tidligere United-spiller og nåværende Sky Sports-ekspert Gary Neville ute på Twitter og uttrykte sitt håp om at nyheten skulle komme i løpet av dagen.

– Jeg trodde United ville bruke landslagspausen til å ansette Ole. Jeg er usikker på hva planen er nå! Kampene kommer tett og raskt uten et idealt tidspunkt å kunngjøre nyheten uten en stor distraksjon under kamp. La oss håpe på en kunngjøring i dag, skrev han.

Og et par timer etterpå fikk Neville rett i spådommen.

– Utrolig stemning

– Jeg er veldig glad. Jeg hadde ikke trodd dette ville skje da han ble ansatt (som midlertidig manager). Likevel har resultatene og stemningen i klubben vært utrolig siden han ankom, og han fortjener dette. Nå trenger han støtte på overgangsmarkedet med tanke på økonomi og de rette ressursene, fulgte Neville opp etter å ha sett nyheten.

Reaksjonene har i likhet med Neville vært svært positive etter Solskjær-ansettelsen.

– En merkedag for norsk fotball! Gratulerer til Ole Gunnar Solskjær, skriver TV 2-ekspert Brede Hangeland på Twitter.

– Attraktiv jobb

Det er også hans kollega i TV 2, fotballkommentator Øyvind Alsaker, svært fornøyd med:

– Vanvittig gøy at Solskjær fikk jobben, ledelse på høyt nivå siden han tok over, fulgte TV 2-ekspert opp på sin twitterkonto.

Fotballekspert i Aftenposten, Lars Tjærnås reagerte slik:

Venstre-politiker Trine Skei Grande gratulerte også nordmannen med ansettelsen.

– Gratulerer og masse lykke til, Ole Gunnar! Dette er kjempe gøy, skrev hun på Twitter.

En av United-spillerne som har vært i forrykende form under Solskjærs ledelse, Marcus Rashford, nølte heller ikke med å gratulere sin manager.

Tidligere United-spiller og nåværende BT-Sport-ekspert Rio Ferdinand, var i full gledesrus da han leste nyheten. Allerede etter seieren mot PSG i Champions League, var eksperten klinkende klar på hva han mente klubben burde gjøre: