Fotball

Herlovsen ble årets spiller: - Jeg kjente tårene presse på

Isabell Lehn Herlovsen klarte ikke å holde tårene tilbake etter både seriegull og utmerkelse som Årets spiller.

ÅRETS SPILLER: Isabell Lehn Herlovsen scoret i seriefinalen, og ble kåret til årets spiller i Toppserien. Foto: DIGITALSPORT

 • Espen Hansen
  Aftenposten

Emilie Haavi (i midten) jubler sammen med Isabell Lehn Herlovsen (f.h.), LSK-kaptein Marita Skammelsrud Lund og Ingrid Moe Wold etter å ha scoret LSKs andre må. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

Anna Åsa Olivia Westerlund og Isabell Herlovsen (bak) jubler for scoring. Lillestrøm vant til slutt 3-0 i seriefinalen mot Stabæk og er seriemester 2014. Foto: Digitalsport

LSK KVINNER — STABÆK 3-0:

LILLESTRØM (Aftenposten): - Det ble nesten i meste laget. Jeg kjente tårene presse på, sa Lehn Herlovsen etter en seriefinale som i seg selv var gull for kvinnefotballen.

Ny publikumsrekord i Toppserien (1643), kjempestemning inne i LSK-hallen, gode prestasjoner og et hjemmelag i virkelig spillehumør. Bare synd et skadeplaget Stabæk ikke hadde de musklene en slik helt avgjørende kamp hadde fortjent. Et godt bilde på bæringenes ulykke var da de fikk sølvmedaljene etter kampen. Den ene nøkkelspilleren etter den andre hinket opp på krykker for å ta imot medaljen.

SLIK VAR:LSK kvinner - Stabæk

— All ære til LSK, men det er vi som har gjort årets prestasjon. Både med tanke på skadene og det knallharde programmet vi har hatt med Champions League. Jeg er veldig stolt av dette laget, sa Stabæk-trener Øyvind Eide mens gulldansende LSK-spillere jublet bare noen meter unna.

Eide irriterte seg over at spillerne hans sov litt da Anna Westerlund headet LSK i føringen like før pause. Da gikk oppgaven fra å være vanskelig til bortimot umulig.

Pappa fulgte med fra tribuneplass

Forutsetningene var enkle: Stabæk måtte vinne for å forsvare seriemesterskapet fra i fjor. For LSK holdt det med uavgjort.

Og selv om gjestene holdt følge et stykke ut i første omgang, tok LSK mer og mer tak i kampen. I andre omgang måtte Stabæk-jentene satse alt fremover, og da ble det store rom for hjemmelagets gode spillere å leke seg i. Emilie Haavi og Isabell Lehn Halvorsen sørget med hver sin scoring etter hvilen for et høyt lydnivå inne i hallen.

-Jeg har ikke vært helt i form inn mot denne kampen, og sto over en landslagssamling. Men jeg føler meg ikke så verst nå, sa Årets spiller i Toppserien Isabell Lehn Herlovsen, som slett ikke var sikker på om hun hadde fått en slik utmerkelse før.

- Jeg tror det, men kanskje ikke?

På tribunen fulgte pappa Kai Erik Herlovsen nøye med. Den gamle landslagskjempen og Tyskland-proffen var naturlig nok godt fornøyd med datterens spill.

— I dag viste hun at hun ikke bare er glad i å score selv. Hun viste at hun også han spille andre gode, slo Herlovsen fast.

Madeliene Giske er i ferd med å avslutte sin LSK-karriere. For henne står nå bare cupfinalen igjen før hun drar hjem til Bergen og Sandviken hvor hun både skal spille og være daglig leder. Lørdag kunne hun juble for noe som hennes pappa Anders – også han Tyskland-proff og landslagsspiller – aldri fikk oppleve: Et seriemesterskap.

— Nå er det tre uker til cupfinalen. Da er det lov til å ta seg en ordentlig fest i kveld. Nå håper jeg bare Brann holder seg i morgen. Da ville helgen vært helt perfekt, sa Giske.

PS. Det var mange gode spillere utpå kunstgresset i LSK-hallen, men fortsetter 17 år gamle Marie Dølvik Markussen utviklingen, har både Stabæk og det norske landslaget en ny stjerne på gang.

Fakta

Ti siste serievinnere

2014: LSK Kvinner

2013: Stabæk

2012: LSK Kvinner

2011: Røa

2010: Stabæk

2009: Røa

2008: Røa

2007: Røa

2006: Kolbotn

2005: Kolbotn

Fakta: Ti siste serievinnere

2014: LSK Kvinner

2013: Stabæk

2012: LSK Kvinner

2011: Røa

2010: Stabæk

2009: Røa

2008: Røa

2007: Røa

2006: Kolbotn

2005: Kolbotn

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Herlovsen: - Jeg fikk frysninger av mitt eget mål

 2. FOTBALL

  Konflikter kan gi norsk VM-krise

 3. FOTBALL

  Herlovsen scorer alltid mot Stabæk

 4. FOTBALL

  Innbytter Herlovsen scoret fem mål på 19 minutter i cupen

 5. FOTBALL

  Gullhelten skulle legge opp - nå fristes Mykjåland av Paris-drømmen

 6. FOTBALL

  Storseier for Norge