Messi har rast ned i vekt: - Har aldri sett ham bedre

Spansk presse mener å vite hva som er skjedd.

FORVANDLINGEN: Lionel Messi skal ha slanket seg fire-fem kilo. Til venstre gliser han under en treningsøkt med det argentinske landslaget 2. juli 2014 i Belo Horizonte under fotball-VM. Til høyre jubler han etter Barcelonas cupfinaleseier over Athletic Bilbao på lørdag, 30. mai 2015.

Lagene var like langt i den spanske cupfinalen lørdag før Lionel Messi driblet et halvt Athletic Bilbao-lag og sendte Barcelona i ledelsen med et velplassert skudd. Som ved mange av argentinerens største øyeblikk, virket det nesten som om noe magisk hadde skjedd.

Det er imidlertid hardt arbeid og sunn mat som kan ha lagt grunnlaget for at Messi er i ferd med å gjennomføre sin beste sesong i karrièren.

USTOPPELIGE: Luis Suarez, Neymar og Lionel Messi har herjet sammen for Barcelona denne sesongen.

Etter Argentinas finaletap for Tyskland i VM i juli var det mange som spekulerte om hvorvidt Messi hadde lagt sine beste dager bak seg. I stedet tok Barcelona-stjernen et valg. Han skjerpet inn kostholdet og trente som besatt i sommer.Denne sesongen er det ikke bare en bedre Messi som herjer med europeiske forsvar, det er også en slankere Messi.

— Han er åpenbart i litt bedre fysisk form. Han har gått fra å være best til å være klart best. Jeg har aldri sett han bedre, sier Petter Veland, ekspert på spansk fotball i TV-kanalen CMore.

Les også

Messi hylles for superscoring etter at Barcelona vant cupen

Fem kilo

Mye av æren for vektnedgangen skal en italiener med navnet Giuliano Poser ha. Siden Messi ansatte Poser som sin personlige ernæringsrådgiver, har argentineren gått ned fem kilo, ifølge den spanske sportsavisen Marca.

Argentineren har stått oppført med en høyde på 1.69 og en vekt mellom 67 og 72 kilo gjennom karrièren.

I den autoriserte biografien om Messi fortalte den spanske journalisten Guillem Balagué om Barcelona-stjernens forkjærlighet for milanesa (kjøtt med brødpanering, en svært populær rett i Argentina) og Pizza.

— Han er i utgangspunktet en relativt enkel kar, som har mest lyst til å dra hjem etter trening og spille playstation og spise godteri, sier Petter Veland.

Giuliano Poser skal imidlertid ha gitt Messi pizza-forbud. Så fornøyd skal Messi ha vært med effekten av tiltakene, at han skal ha anbefalt Poser til andre argentinske fotballstjerner, deriblant Manchester City-angriperen Sergio Aguero.

Les også

Lagkamerat om Messi: - Lenge til vi får se en slik spiller igjen

— Akselerasjon og fart

Geir Håvard Hjelde, fysisk trener i Rosenborg, forteller at fem kilo i vektnedgang kan ha mye å si for fotballspillere.

— Så lenge spilleren ikke taper muskulatur, og det regner jeg med at Barcelona har kontroll på, gir en slik vektnedgang spesielt bedre akselerasjon og fart, sier Hjelde til Aftenposten.

Han sier at det ikke er uvanlig at en profesjonell fotballspiller går ned fem kilo på fire-fem måneder.

For Messi og Barcelona kan forvandlingen være gull verdt. Serie- og cupgull er allerede sikret, og lørdag kan det hele krones med seier i Champions League-finalen mot Juventus.

NEDTUREN: Lionel Messi måtte se langt etter VM-pokalen i sommer. Her får han sølvmedaljen av FIFA-president Sepp Blatter.

I spissen for det hele er naturligvis Lionel Messi. Argentineren har scoret 60 mål og spilt 28 målgivende pasninger denne sesongen.Messis toppnotering var i 2011-2012-sesongen, da han scoret 73 mål. Likevel mener Petter Veland at dette har vært argentinerens beste sesong.

— Det er måten han scorer målene på, hvordan han fremstår. Han har lenge scoret i hver eneste kamp, men nå er totalpakken bedre, sier Veland.

Han holder også Barcelona som favoritt i Champions League-finalen,

— Jeg vil si Barcelona har 75 prosent sjanse til å vinne. Når de er på topp, er det ingen som tar de. De er best. Hvis Messi, Suárez og Neymar har dagen, er det ekstremt vanskelig å komme unna. Juventus har et solid forsvar, og kan være kapable til å nøytralisere Barcelona, men det skal ekstremt mye til.

Les også

Guardiola: - Umulig å stoppe Messi