Fotball

Godset banket Lillestrøm med Deila og Ødegaard på tribunen

Tre poeng til Strømsgodset med ny trener på sidelinjen og tidligere helter på tribunen.

svp://100591?view=bt
 • Kurt Haugli

Både tidligere spiller Martin Ødegaard og tidligere trener Ronny Deila var til stede på Marienlyst da Strømsgodset slo Lillestrøm søndag.

Vi fulgte Strømsgodset-Lillestrøm 2-0 direkte

Godset-trener David Nielsen ble sendt på dør tirsdag. Dermed var det en åpning for spillerutvikler Bjørn Petter Ingebretsen. En mann som har vært i Strømsgodset i snart 10 år. Det skulle gi nye tanker, nye muligheter og ny inspirasjon for klubben som har prestert dårligere enn forventet i første del av sesongen.

GAMLE KJENTE: Både Martin Ødegaard (bakerst til venstre) og tidligere trener Ronny Deila (nummer seks fra venstre), så Gustav Wikheim score mot Lillestrøm. Foto: NTB scanpix/Digitalsport

En plass like under midten av tabellen er ikke tilfredsstillende for et lag som ble seriemester for halvannet år siden. Nytrener Ingebretsen la ikke opp til noen revolusjon. Men han hadde flyttet veteran og assistsjef de siste sesongene, Øyvind Storflor, tilbake på høyrekanten. Ellers var det en lagoppstilling som i stor grad lignet den David Nielsen startet med i flere kamper denne sesongen. Tydeligst var kanskje formasjonsendringen til en tydeligere 4-3-3 formasjon i perioder av kampen.

Målløst lenge

I store deler av kampen var Strømsgodset det førende laget. Men målet lot vente. Øyvind Storflor satte et frispark i tverrliggeren fra et par og tyve meter tidlig i første omgang. Det ble Godsets største sjanse i første omgang.

HYLLET: Martin Ødegaard fikk blomster i pausen mellom Strømsgodset og Lillestrøm på Marienlyst i Drammen. Foto: Digitalsport

Buskeruds store fotballstolthet, Martin Ødegaard (16), var tilbake på Marienlyst for første gang på en god stund. Han fikk blomsterbukett av Jostein Flo etter Real Madrid-debuten i pausen av kampen.– Nå blir det landslaget neste uke og så litt ferie, sa Ødegaard.

Går alt etter planen, blir han med Reals bestelag på sommeroppkjøringen. Så avgjøres det om han leies ut eller ikke.

På tribunen var også Ronny Deila. Han ga seg i Godset for et snaut år siden. Debutsesongen i Celtic endte med to titler (serie og ligacup).

David Nielsen, som tidligere i uka ga seg som Strømsgodset-trener, var også til stede på kampen.

I andre omgang var laget fra Marienlyst til å kjenne igjen. De var sitt gamle jeg. Aggressive når motstanderen hadde ballen og rask til å etablere et angrepsspill når de vant ballen.

Det var på et brudd på midtbanen at de til slutt fikk scoret. Martin Rønning Ovenstad kjempet til seg en ball og sendte den til Gustav Mendoca Wikheim som lurte på offsidegrensen. Men Wikheim var ifølge assistentdommeren på den riktige siden og kom alene med Lillestrøm-keeper Arnold Orige. Orige ble rundet elegant og ballen satt i et åpent mål.

LSK hadde sine sjanser

Lillestrøm hadde flere muligheter til å score etter dette, men klarte aldri å etablere et skikkelig overtak i banespillet.

Det var da utvisningen kom som beseglet seier til hjemmelaget. Strømsgodset gikk friskt i angrep, nærmest tent av at de var i overtall. Etter flere store muligheter var det Iver Fossum som satte inn 2-0 målet. Et mål som avgjorde kampen.

Lillestrøm kom til Drammen med tre strake seiere. Et av Eliteseriens formlag fikk seg en aldri så liten nedtur. Bare i perioder midt i den andre omgangen var de på samme nivå som Strømsgodset.

 1. Les også

  Kjell Jonevret: - Håper Kamara vil snakke med oss

 2. Les også

  Forren: - Jeg er skuffet og frustrert

 3. Les også

  - Deila blir i Drammen

 4. Les også

  Ancelotti: - Ødegaard har gjort det bra, men må fortsette å jobbe hardt for A-lagsspill

svp://100591?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Martin Ødegaard
 3. Strømsgodset IF
 4. Lillestrøm SK