Ble påminnet heltestatusen i Kristiansand: – Fikk litt sjokk

Tom Nordlie håper å lure gamle kjente når Skeid kommer på besøk til Kristiansand søndag.

Tom Nordlie i aksjon som Skeid-trener.

Kristiansand/Oslo: – Jeg merket det i fjor, da vi spilte mot Fløy i 2. divisjon. Jeg stakk huet inn i teltet på oktoberfestivalen på torvet. Det skulle jeg aldri gjort. Jeg fikk litt sjokk av alle de hyggelige tilbakemeldingene, sier Tom Nordlie og ler.

Kampen søndag følger du direkte på våre nettsider. Der får du også TV-sending, med bl.a. Nordlie etter kamp.

Tom Nordlie og Johannes Hardarson på Start-trening på Kristiansand Stadion i 2005. I bakgrunnen Tom Berhus.

Han er stadig det tydeligste ansiktet knyttet til Starts suksess på midten av forrige tiår. Da Tom Nordlie ledet et nyopprykket Start til seriesølv i 2005 sikret han samtidig evig heltestatus i byen. Det merkes fortsatt.

– Det er alltid spesielt å komme tilbake til Kristiansand. Det er hyggelig det, men jeg trodde jo folk hadde glemt, sier han.

Når han returnerer til Kristiansand med sitt Skeid søndag, møter han mange gamle kjente. Det var Nordlie som hentet Johannes Hardarson, dagens Start-trener, til Kristiansand fra nederlandsk fotball i 2004. Atle Roar Håland, administrativ leder i klubben, var Nordlies kaptein på sølvlaget. Keepertrener Frode Birkeland var juniortrener i Lillestrøm da Nordlie ledet a-laget.

For fem år siden var han også konsulent for Fløy og daværende trener Hardarson.

Vil ikke snakke om ledig Start-jobb

– Jeg kjenner Joey godt. Mest som spiller, men også litt som trener. Jeg synes Start ser litt bedre ut nå. De er store favoritter, men vi går for tre poeng, det gjør vi alltid, sier Nordlie.

– Vi har et godt forhold. Tom er en artig type og det blir gøy å møte ham igjen, sier Joey Hardarson, som gir inntrykk av at duellen dem imellom ikke er det mest spennende før kampen.

– Jeg møtte Arne Sandstø mot Jerv. Jeg har hatt han også som trener, sier Hardarson og smiler.

Joey Hardarson (t.v.) og Tom Nordlie på Flekkerøya i 2014.

– Men du vet hva Tom Nordlie kommer med?

– Ja da. Det blir velkjent 4–3–3. Vi har god kontroll på Skeid, men det er også vanskelig å spille mot Tom og hans lag når det flyter for dem, sier Hardarson, som foreløpig kun er vikarierende trener i Start.

Tom Nordlie har tidligere ikke lagt skjul på at han kunne tenke seg en ny sjanse på Sørlandet. Om den sjansen kan komme nå, ønsker han ikke å si noe om.

– Det tenker jeg ikke mye på, sier 57-åringen, som har tatt Skeid tilbake til nivå to etter opprykket i fjor. Han skrev før denne sesongen under på en ny toårskontrakt.

Laget ligger på 12. plass på tabellen med ni poeng. Start på sin side har tre strake seire etter en småtung innledning.

Hardarson håper et aggressivt Start-lag fortsetter å vinne.

Unggutt får trolig sjansen

Til kampen mot Skeid er Tobias Christensen (i U20-VM og karantene) ikke disponibel. Det betyr trolig at unggutten Sander Sjøkvist får sin første kamp fra start.

– Det kan det fort bli, sier Hardarson, som drillet 20-åringen som venstrekant fredag.

– Jeg har fått beskjed om å være klar. Jeg har ventet litt på sjansen og det er veldig gøy om jeg får den nå, sier unggutten som spilte mye i vinter, og også scoret mål i to av treningskampene. I serien har det blitt to innhopp.

– Om jeg starter nå kan det være en begynnelse for meg om jeg tar sjansen. Det er det jeg håper på, sier Gimlekollen-gutten.

PS! Jonas Deumeland fikk en smell i en finger tidligere denne uken og trente ikke fredag. Ifølge Hardarson blir tyskeren trolig klar til kamp mot Skeid søndag. Kampstart er 18.00.