Her møter landslagssjefen pressen etter VM-exiten: – Det er ikke godt nok av meg

Norge ventet på hjelp. 12 minutter før slutt kom den tunge beskjeden.

En skuffet Pål Arne «Paco» Johansen møtte pressen i Lublin etter VM-exiten.

(LUBLIN/TRONDHEIM):

Norge er ute av U20-VM i Polen.

Det er klart etter at Panama slo Saudi-Arabia 2–1 i Bydgoszcz i gruppe E fredag kveld. Norge var avhengig av arabisk hjelp for å ha håp om å bli blant de fire beste treerne og dermed ta seg til åttendedelsfinalen i mesterskapet.

– Jeg har hovedansvaret for at vi ikke har prestert godt nok til å gå videre. Da handler det i tiden fremover om å se hva vi og jeg kunne gjort bedre, sier Pål Arne «Paco» Johansen da han møtte pressen utenfor spillerhotellet i Lublin.

– Vi tar det når vi ikke er emosjonelle

Da hadde akkurat dommeren blåst av den skjebnesvangre kampen i Bydgoszcz, 467 kilometer unna «Paco» og det norske landslaget.

Det var en skuffet, men fattet landslagssjef som møtte pressen. Kun Aftenposten, NRK og Eurosport var igjen av norske medier i VM-byen da Norges skjebne ble beseglet.

– Produktet vi har levert har ikke vært godt nok. Det går på forberedelser og gjennomføring. Det er en rekke ting vi skal se på, men detaljene skal vi ta når vi ikke er så emosjonelle som nå, sier «Paco».

– Spesielt ser vi at vi ikke har evnet å komme opp på det maksnivået vi har hatt. I tre av seks omganger har vi klart det, men vi måtte ha det i alle seks for å gå videre, sier han.

Da sikter han til omgangene mot Honduras, der Norge vant 12–0 etter Haaland-show torsdag kveld.

Fra tårer til håp

Og andre omgang mot Uruguay i åpningskampen, der Norge løftet seg i 3–1-tapet.

Mot New Zealand var det derimot barer tårer. Likevel levde håpet lenge.

Faktisk helt til Diego Valanta satte inn 2–1 i det 78. minutt mot Saudi-Arabia i kveld. Da var det klart at Norge ikke kunne bli blant de fire treerne som går videre i VM. Uavgjort i den kampen ville vært nok.

Axel McKenzie ga latinamerikanerne ledelsen etter bare syv minutter og allerede da trodde de norske U20-gutta at det bare var å sjekke inn på neste fly hjem til Norge.

Fikk uventet håp

Så utlignet Firas Al-Birakan åtte minutter etter pause. Nødhjelpen var på vei. Med uavgjort ville Norges VM-håp leve i noen timer til. Med argentinsk seier over Sør-Korea i kveld, kombinert med uavgjortresultatet her, ville Norge være videre.

Men i stedet avgjorde altså Valanta.

Norge tapte 1–3 mot Uruguay og 0–2 mot New Zealand, men slo kraftig tilbake med 12–0 over svake Honduras i Lublin torsdag kveld. Erling Braut Haalands ni mål bidro sterkt til at det norske håpet levde en dag til.

PS: Norge var også avhengig av at allerede kvalifiserte Argentina slo Sør-Korea, men heller ikke der gikk det i norsk favør. Sør-Korea vant 2–1, og dermed endte Norge nederst på «treer-tabellen».

Slik spilles åttedelsfinalene:

Søndag 2/6: Italia – Polen (i Gdynia), Colombia – New Zealand (i Lodz).

Mandag 3/6: Uruguay – Ecuador (i Lublin), Ukraina – Panama (i Tychy), Senegal – Nigeria (i Lodz).

Tirsdag 4/6: Japan – Sør-Korea (i Lublin), Frankrike – USA (i Bydgoszcz), Argentina – Mali (i Bielsko Biala).