Martin Ødegaard refser Ada Hegerbergs utspill: – Skrekkelig

Tre dager før Norges åpningskamp i VM er Ada Hegerbergs landslagsnekt igjen tema.

Real Madrid-talentet med sterk kritikk av timingen til kritikken av Norges største fotballstjerne.

Det får Norges største stjerne på herresiden til å reagere.

– Kanskje du kan finne på noe bedre å gjøre enn å forstyrre landslagets forberedelser til VM, innleder en Instagram-post fra Martin Ødegaards offisielle konto - fulgt av over to millioner følgere.

Det var tidligere på dagen onsdag at VG refererte til den nyeste utgaven av fotballmagasinet Josimar.

– Totalt uforståelig

Der går verdens beste kvinnelige fotballspiller Ada Hegerberg igjen ut hvordan kvinnelandslaget ble håndtert da hun spilte på det - og hvorfor hun etter fiasko-EM i 2017 takket nei til videre landslagsspill.

Martin Ødegaard er sterkt kritisk til timingen på debatten rundt Hegerberg.

– Det var tøft på så mange samlinger. Jeg har vært knekt psykisk. Det har vært en dønn depressiv følelse. Jeg hadde mareritt etter å ha vært med landslaget. Sånne ting skal man ikke ha. Hvis du vil komme deg noe sted i livet, må du ta noen valg. Med en gang tanken kom inn i hodet mitt: «Jeg tror jeg må slutte på landslaget ...» Da bare rant alt av. Puuuuuh. Jeg begynte å sove godt igjen, sier Hegerberg til Josimar, ifølge VG.

Om tre dager spiller Norge åpningskamp i VM, mot Nigeria i franske Reims.

– De fortjener bedre. At du velger å gjøre et slikt intervju er totalt uforståelig. Timingen er skrekkelig, skriver Ødegaard på Instagram.

– Ødegaard uttaler seg på sviktende grunnlag

Etter det vi erfarer, er intervjuet gjort for en god stund siden.

Josimar-redaktør Håvard Melnæs skjønner ikke kritikken fra Ødegaard.

– Det er ingen tvil om at Martin Ødegaard uttaler seg på sviktende grunnlag. Alt han har lest er en kort VG-artikkel og da uteblir substansen, sier Melnæs og legger til:

I desember mottok Sunndals store fotballkomet beviset på at hun ble tidenes første, kvinnelige vinner av Ballon d’Or.

– Dette er en hyllest til norsk kvinnefotball. Norge er nok en gang med i VM. Det er viktig å påpeke at Ada Hegerberg ikke kommer med kritikk av kvinnelandslaget, hun retter kritikk mot NFF, sier han.

Spesialutgaven er altså utgitt i forbindelse med fotball-VM, som åpner i Frankrike denne helgen. Med tittelen «Den lange kampen» er altså temaet klart: Norsk kvinnefotball, verdensmesterne fra 1995, de olympiske mesterne fra Sydney i 2000 og ikke minst de mørke sidene.

– Det holder nå

– Denne spesialutgaven er ment som en tidløs hyllest til norsk kvinnefotball. Til tross for alle pionerene, profilene og triumfene, så finnes det faktisk ikke én bok om norsk kvinnefotball her til lands. Det denne boken handler om er hundre års diskriminering mot kvinnefotball, sier Josimars redaktør.

– Valget om å ikke spille for Norge er ditt, men respekter Norge og landslaget vårt. Det holder nå, avslutter Ødegaard innlegget med.

Landslagslagets pressesjef, Svein Graff, bekrefter at Ødegaard har skrevet innlegget.

NFF var varslet på forhånd. Senere delte også landslagskollega Håvard Nordtveit innlegget.

Vi har vært i kontakt med Hegerbergs manager, Halvor Marstrander. Han ønsker ikke å kommentere saken.

– Savner å spille for Norge

Valget har naturligvis fått stort etterspill og temaet ble igjen tatt opp da Hegerberg atter en gang herjet på den største scenen og scoret hat trick i årets Champions League-finale, da Lyon vant sin fjerde strake finale – alle med sunndalsjenta på laget.

– Jeg savner å spille for Norge, men ikke for forbundet mitt sa Hegerberg etter finalen.

Hegerberg, som i desember ble utropt som tidenes første kvinnelige vinner av Gullballen (Ballon d’Or).

Ødegaard og herrelandslaget fortsetter sin ferd mot EM i 2020 med kvalikkamp hjemme mot Romania fredag kveld. Neste uke møter laget Færøyene på bortebane i kvaliken.