Fotball

«Rosenborg ble forført av sin egen suksess»

KOMMENTAR: Det er faretruende mange likhetstrekk mellom dagens RBK og klubben som var i ferd med å kollapse for snart ti år siden.

Tung periode: Ivar Koteng klarte å snu RBK-skuta da han overtok som styreleder i 2012. Det siste året har vært turbulent for klubben, som har fått en svært dårlig start på 2019-sesongen. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

For 13 år siden tok Bjørn Hansen et oppsiktsvekkende valg. Han meldte seg ut av Rosenborg, klubben han var så glad i. Hansen følte seg som en fremmed mann på Brakka. Han var lei av det han betegnet som gnål om at «vi har det så bra». Under overflaten var det mye som skurret, men det var ikke så stor vilje til å prate om det. Det handlet ikke bare om gjentatte trenerbytter og sviktende resultater etter glansperioden på 1990-tallet. Klubben ble beskyldt for både å ha mistet åpenhetskulturen og folkeligheten.

I årene som fulgte ble det tenkt stort og dyrt. Klubben hadde gjort seg helt avhengig av suksess i Europa for å få økonomien til å gå rundt. Vyene var enorme, og da RBK mislyktes med å kvalifisere seg til Champions League flere år på rad, gikk klubben tom for penger.

Les hele saken med abonnement