Fotball

- Spiller ingen rolle hvem som er kaptein

Norges fotballandslag blir beskyldt for ikke å ha nok ledertyper. Det er spillerne uenige i.

Tarik Elyounoussi er ikke enig i at Norge mangler ledertyper.
  • Erlend Nesje
    Erlend Nesje
    Journalist

LONDON (Aftenposten.no): For to uker siden ga kaptein Brede Hangeland seg som landslagsspiller.

Tirsdag kveld, et døgn før Norge møter England i privatlandskamp på Wembley, offentliggjør landslagssjef Per-Mathias Høgmo hvem som blir den fremtidige kapteinen.

— Vedkommende har ikke fått beskjed, sa Høgmo da han mandag kveld møtte mediene på The Hive, treningskomplekset til Barnet.

Aftenposten snakket med flere av de aktuelle. De var uvitende, men tar utfordringen på strak arm om vedkommende blir kaptein.

Nevner flere

— Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det, hevdet Vegard Forren, som fikk prøve seg som kaptein i forrige ukes landskamp mot De forente arabiske emirater.

Les også

Ødegaard: - Jeg kunne forlatt Godset

— Som jeg har sagt tidligere er det mange og gode potensielle ledere. Uansett hvem som tar ansvaret blir det bra. Stefan (Johansen) er aktuell, Tom Høgli har prøvd seg i noen kamper, Tarik (Elyounoussi) er også en leder. Tom og Tarik er favoritter, mener Forren. - Du selv da?

— Jeg er klar for jobben. Men jeg har ingen forventninger. Det ga mersmak å prøve seg sist, det var spesielt. Jeg har ikke hatt så gode erfaringer tidligere. Jeg har blant annet vært det to ganger med Molde og tapt to ganger. Statistikken tilsier kanskje at jeg ikke bør bli kaptein, humrer Molde-spilleren, som har vært linket til blant annet Cardiff, men som da det gjensto snaut fire timer av overgangsvinduet kunne garantere at han ville spille for Molde ut sesongen.

- Finnes mange ledertyper

Stefan Johansen har vært andrekaptein i Strømsgodset og synes det er hyggelig å bli nevnt i diskusjonen.

Les også

Solskjær om Dæhli: - Det er naturlig at han får en sentral rolle på landslaget

— Jeg synes selv at jeg har vokst som menneske . Men det er klart, det blir store sko å fylle uansett. Å bli nevnt er hyggelig, men det er mange andre kandidater. Vi må uansett stå sammen som lag, alle har sin del av ansvaret. - Det er blitt hevdet at landslaget ikke har noen utpregede ledertyper?

— Det er jeg ikke enig i. Her finnes det mange ledertyper, det ser man på trening. Men vi har ikke fått resultatene vi ønsket oss, og det har kanskje påvirket oppfatningen om vi ar ledertyper eller ikke.

Vil savne Hangeland

Tarik Elyounoussi er en av dem som nevnes hyppigst. Men han forsøker å tone ned kapteinens rolle.

— Det spiller ingen rolle hvem som blir kaptein. Det er nok av spillere som tar ansvar. Vi har mange bra spillere og mange hyggelige spillere som er flinke. Savnet etter Brede blir stort, men vi har mange bra ledertyper her som vil være med å dra lasset sammen.

I likhet med Johansen mener også Elyounoussi at det er feil å hevde at det ikke er ledere på landslaget.

— Jeg tror ikke var Brede var soleklar, heller. Det gjelder å jobbe seg oppover, jeg ser mange som kan bli det. Forren har prøvd seg og fikk bra tilbakemeldinger. Han satte seg rett bakerst i bussen i dag, så det ser ut som han har fått selvtillit av å få kapteinsbindet. Tom er også en ypperlig type. Nordtveit har også vært med en stund. Vi har flere unggutter. (Ørjan) Nyland er en fremtidig kandidat, mener Elyounoussi.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Englands herrelandslag fotball