Skjelvik skriver lukrativ kontrakt med ny klubb: Går i fotsporene til Beckham og Gerrard

Jørgen Skjelvik (26) blir den best betalte forsvarsspilleren i MLS når han signerer for amerikansk storklubb.

USA neste: Jørgen Skjelvik starter et nytt eventyr
  • Ole K. Sagbakken

Da Skjelvik ruslet ut av bortegarderoben på Phillip II stadion i Skopje sent torsdag kveld, var det for aller siste gang som RBK-spiller.

Samtidig var det i visshet om at han har ny arbeidsgiver klar allerede.

Adresseavisen vet at det har vært en rekke klubber på Skjelvik den siste tiden, fra nasjoner både i og utenfor Europa.

Les også

Gersbach: - Jeg trenger å spille. Jeg vil ikke sitte på benken hele karrieren

Det siste lagbildet. Jørgen Skjelvik med gjengen til Vardar-kampen.

Sammen med Lewandowski?

26-åringen bekrefter overfor Adresseavisen at han valgte en av de største klubbene i amerikanske Major League Soccer, Los Angeles Galaxy.

- Jeg har vurdert flere tilbud hele høsten, og det var denne klubben jeg endte med at var best for meg. Både fotballmessig og livsmessig, sier den hurtige forsvarsspilleren.

Det blir litt av en omstilling fra lille Trondheim til massive Los Angeles.

- Jeg håper det blir en bra greie. Det er et hardtsatsende lag som skal være best i USA og vinne titler. Det har jeg lyst til å være med på, og det passer bra for meg, sier Skjelvik.

Dermed kommer Skjelvik til blant annet å spille sammen med tidligere Tottenham-angriper Giovani Dos Santos i 2018. Sesongen i MLS starter i mars, og stallen er derfor ennå ikke fylt opp: Bayern München- stjernen Robert Lewandowski er blant annet av dem som har flørtet med Galaxy denne høsten.

Dette er også klubben David Beckham, Steven Gerrard, Landon Donovan og Robbie Keane også spilte for i flere sesonger. Klubben trenes i dag av tyske Siggi Schmid, og har fem mesterskap – det siste i 2014. Hjemmearenaen StubHub Center har en kapasitet på 27 000 tilskuere.

Les også

Åsen flørter med retur til kompisene i Ranheim

Les også

RBK-spillerne reiser på blåtur rett fra Skopje

Den best betalte

Tidligere torsdag kveld ønsket verken Skjelvik selv eller hans agenter å si noe som helst om saken foreløpig.

- Ingen kommentar, er den kjappe meldingen fra Morten Wivestad, da vi er i kontakt med han før kampen torsdag.

Men slik Adresseavisen forstår, drar Skjelvik til den amerikanske storbyen som alt annet enn stallfyll.

Det er snakk om en kontrakt som gjør ham til den aller best betalte forsvarsspilleren i hele ligaen.

Meget solid sesong

Det er ikke kjent for Adresseavisen når 26-åringen reiser vestover for å slutte seg til sin nye arbeidsgiver.

Han forlater uansett RBK etter å ha vært sterkt ønsket videre, hvor siste del av høsten ble noe merkelig. Da ble Skjelvik tidvis satt på benken, og også på tribunen, nettopp fordi det ikke var skrevet noen ny kontrakt.

RBKs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye var tydelig misfornøyd med at det ikke ble signert ny kontrakt, også i Adresseavisen, og la mye av ansvaret på Skjelviks agenter.

Mens agentene, Wivestad og Mike Kjølø, responderte med at «det er flere sider ved en sak». Uten å ville kommentere saken ytterligere.

Samtidig ble 2017 på mange måter sesongen hvor lynhurtige Skjelvik for alvor slo gjennom som midtstopper, etter å ha vært både back og kant tidligere. Han har sin del av æren for at RBK står med kun 20 baklengs på 30 seriekamper, og var også sentral i Europa-kvaliken - både mot Celtic og Ajax - som endte i et gruppespill i Europaligaen.

I 2017 slo Skjelvik seg også inn igjen på landslaget, og fikk fire kamper av Lars Lagerbäck, sist mot Slovakia i november.

Skjelvik kom fra svenske Kalmar sommeren 2013. Han bidro til tre seriegull, to cupgull og to deltakelser i Europaligaen.  I sum endte det med totalt 161 kamper, og seks mål.