Fotball

Rodolph Austin hyllet av 10 000 på Stadion

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296327">Brann — Lillestrøm 2-0:</a> Over 90 prosent av Brann-supporterne stemte Rodolph Austin som årets spiller.</p>

austin
 • Roy Ellingsen
Bergen 20111120.Eliteserien fotball, Brann-Lillestrøm. Rødt kort til Lillestrøms Pål Steffen Andresen i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Lillestrøm på Brann stadion søndag kveld. Foto: Marit Hommedal / Scanpix

BRANN STADION (bt.no ): Han scoret 1-0, riktignok på et feilaktig straffespark. Igjen var han en av banens giganter.

Han dekket hvert eneste gresstrå på Brann Stadion. Etterpå ble han hyllet av over 10.000 tilskuere som årets spiller i Brann.

 • Vi følger Brann: Siste nytt om klubben her

– Det er en stor ære for meg. Jeg vil takke fansen for at de er så gode mot meg, at de synger navnet mitt. Dette var en stor kveld for meg. De gir meg en ekstra energi. Jeg setter enormt stor pris på dem. Jeg vil også takke laget, for dette kunne jeg ikke ha gjort uten dem. Trenerne også fortjener en stor takk , sier Austin.

Medspillerne flagget en etter en at Austin også er deres årets spiller. Midtbaneterrieren har vært på toppen av de fleste spillerbørser landet over hele sesongen. Selv ville han derimot stemt på en annen.

– Jeg ville stemt på Kim (Ojo), hvis jeg skal være ærlig. Han kom inn på laget, hadde aldri spilt i eliteserien før, og nå har han scoret 15 mål! Han er veldig god. Hvis jeg ikke skulle få prisen, ville jeg at han skulle fått den. Egentlig ville jeg gitt 20 av dem – til alle lagkameratene, sier Austin.

Medaljekamp

Ojo scoret Branns annen scoring i 2-0-seieren over Lillestrøm.

Nå venter Aalesund i Ålesund neste helg. Vinner Brann den, blir det medalje på rødtrøyene. Og europacup.

– Det er en stor kamp for oss. Vi kunne ikke ønsket oss en bedre motstander, etter cupfinalen. Vi må reise dit, gi alt og vinne den kampen, koste hva det koste vil, sier årets spiller i Brann, Rodolph Austin.

Les også

 1. Doddo-bloggen: Unike Ojo

 2. Austin og Ojo sendte Brann på medaljeplass

 3. Molde leverte gullfest også på banen

 4. Brann starter som ventet i jakten på medalje

 5. Dommeren innser feil utvisning i Bergen

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien