Fotball

Nest-Sotra-treneren: - Det er fotball, alt kan skje

Nest-Sotra er klar på at de vil lage trøbbel for tittelforsvarer Rosenborg.

KLARE: - Rosenborg er jo klar favoritt, og skal vinne denne kampen, men det er jo fotball vi holder på med. Alt kan skje, det har vi sett både i år og tidligere i år, sier Ruben Hetlevik.
  • NTB

Nest-Sotra møter tittelforsvarer Rosenborg i fjerde runde av fotball-NM.

— Det blir veldig gøy, det er en stor opplevelse for oss å skulle spille mot Norges beste lag på en så stor arena som Lerkendal, sier Nest-Sotra sin trener Ruben Hetlevik.

Selv om cup er cup og ballen er rund osv, så har sportssjef i klubben, Arve Haukeland, uttalt at han tror de de kun har en fire prosents sjanse for å gå videre.

— Rosenborg er jo klar favoritt, og skal vinne denne kampen, men det er jo fotball vi holder på med. Alt kan skje, det har vi sett både i år og tidligere i år, sier Hetlevik.

Les også

  1. Syltynt Nest-Sotra-håp mot RBK i cupen

  2. RBK vil ikke undervurdere Nest-Sotra

Kan lage trøbbel for Rosenborg

Det blir en meget tøff oppgave for 2.-divisjonslaget, enklere blir det ikke at de skal spille på bortebane.

– Vi må jo bare rette oss etter statuttene for NM, og jeg synes det er helt greit at man på et tidspunkt må se bort fra i hvilken divisjon lagene er i, sier Haukeland.

– Forskjellen på bunnen av eliteserien og toppen i 2. divisjon er ikke så stor. Men når man trekker Rosenborg, blir det litt annerledes. Vanskeligere får man det jo ikke i norsk fotball. Likevel, vi gleder oss, sier sportssjefen.

Trener Hetlevik sier at det er Rosenborg som har alt å tape, at det er de som har presset på seg. Samtidig ser han at omtrent alle kampene deres i år har vært slik, at de er favoritt nesten uansett hvilket lag de møter.

— De kommer nok ikke til å undervurdere oss, men vi har et et håp om å vinne, og det er selvsagt en mulighet. Fotball er ikke matematikk, her er det mye som spiller inn, og jeg mener at vi har en sjanse. Vi har en godt innarbeidet spillerstil, og enkeltspilleresom holder et veldig høyt nivå på sitt beste. Det er nok til å lage trøbbel for de fleste lag, også Rosenborg, mener han.

- Dette som er gøy med cupen

Hetlevik sier at også spillerne gleder seg, for når man spiller 2. divisjon til vanlig er det ikke dagligdags å spille på de største arenaene i landet.

— Vi får se om vi klarer å lure med oss noen publikummere, men det er en midtukekamp og en lang reise. God stemning blir det nok uansett, tror han.

Nest-Sotra slo ut Sogndal i forrige runde i en cup som i år har bydd på mange overraskelser.

— Det er gøy at vi får vist at det er kvalitet nedover i systemer, og at her er mange gode enkeltspillere som kunne spilt både ett og to hakk opp. Det er jo dette som er så gøy med cupen, at man kan få vist frem ferdighetene, sier han.

Tre fra toppen

Det ble tre rene eliteserie-dueller etter fredagens trekning. Runden spilles 25. mai med første lag på hjemmebane: Sandefjord – Sandnes Ulf, Bodø/Glimt – Haugesund, Vålerenga – Vidar, Sarpsborg – Stjørdals-Blink, Tromsø – Odd, Strømsgodset – Stabæk og Kongsvinger – Brattvåg.

Syv eliteserielag er allerede utslått: Aalesund, Molde, Start, Viking, Lillestrøm og Sogndal røk ut i 3. runde. Brann takket for seg allerede i førsterunden.

Resten av de aktuelle datoene for resten av cupen: Kvartfinaler 21. – 22, september, semifinaler 26.- 27. oktober og finale 20. november.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Rosenborg BK
  3. Nest-Sotra