Dæhli og Eikrem i skjebnemøte med Cardiff

Lokalavisen Wales Online skriver at den norske duoen Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem skal i møte med manager Russell Slade for å snakke om framtiden.

Etter at Russell Slade tok over som Cardiff-manager har de to norske midtbanespillerne fått lite tillit. Mens Eikrem ennå har til gode å få spilletid under Slade, ble Dæhli i de første kampene brukt som innbytter. Men i de to siste kampene har ikke driblefanten vært med i lagets kamptropp.

Nå skal duoen i møte med Slade for å diskutere sin framtid i den walisiske hovedstaden. Wales Online skriver at fotballagent Jim Solbakken er ventet til Cardiff etter lørdagens oppgjør mot Birmingham, og at han skal være med i møter hvor duoens framtid blir diskutert.

Avisen, som følger klubben tett, skriver at Slade skal være villig til å la Dæhli gå. Men klubben skal samtidig være bestemt på at de ønsker å få tilbake de £2.5 millionene (vel 25 millioner norske kroner) som ble brukt for å kjøpe landslagsspilleren fra Molde i januar.

Også Eikrem vil trolig få beskjed om at han kan finne seg en ny arbeidsgiver. Manager Slade skal ha et ønske om å hente inn én eller to spillere i januarvinduet, men trenger da at noe går ut portene. Også den østerriske kantspilleren Gudio Burgstaller, som Solskjær hentet i sommer, er i en situasjon som for de to nordmennene. Avisen beskriver det som langt mer ventet og mindre skuffende for supporterne at de to kan komme til å dra enn hva tilfellet er med Dæhli.

Kim Bo-Kyung, Juan Cala og Javi Guerra beskrives av avisen som tre andre spillere som muligens kan komme til å forlate Cardiff i januar.

Totalt har Dæhli fått åtte kamper i Championship denne sesongen, sju av dem fra start. Sist han fikk tillit fra start var 30. september. For Eikrem er tre innhopp under Eikrem fasiten så langt.

Etter 16 spilte kamper ligger Cardiff på 12.-plass på nivå to. Det er først og fremst den svake borteinnsatsen (fire poeng på åtte kamper) som gjør at laget ikke ligger høyere opp.