Fotball

Kan Arsenal miste tredjeplassen?

<p>Morten Gamst Pedersen slo den avgjørende pasningen da Blackburn slo Arsenal 2-1.</p>

MÅLGIVENDE: Morten Gamst Pedersen hadde målgivende til 2-1-målet. Her feirer de scoringen.
  • Kristian Stenerud
TAPTE: Theo Walcott og Arsenal slet mot Gael Givet og Blackburn.
SCORET: Her feirer David Dunn 1-0-målet.

Etter at Arsenal tapte 2-1 borte mot Blackburn i kveld står de i fare for å miste tredjeplassen i Premier League.

Hvis Tottenham skulle slå Manchester City borte på onsdag vil de kune være to poeng bak Arsenal før den siste serierunden. Arsenal trenger der kun ett poeng mot Fulham for å sikre tredjeplassen, men Tottenham kan stjele bronsen om de slår Burnley og Arsenal taper.

  • Vi følger Arsenal: Siste nytt om klubben HER!
  • Vi følger Blackburn: Siste nytt om klubben HER!

Arsenal startet best

Arsenal startet best på Ewood Park etter at spissen Robin van Persie stanget inn en corner i mål et kvarter ut i den første omgangen. To minutter før pause utlignet hjemmelagets David Dunn til 1-1 etter at han stod helt alene på bakerste stolpe.

I 2. omgang gikk Blackburn høyest ut for å score det neste målet. Ved to anledninger var Morten Gamst Pedersen alene med Arsenal-keeper Lukasz Fabianski, men begge gangene ble avslutningene for dårlige.

Målgivende

Halvveis ut i omgangen revansjerte Gamst Pedersen seg med å slå den målgivende pasningen på Blackburns vinnermål. En god corner fra nordmannen blir stanget i mål av midtstopper Christopher Samba.

— Vi har gjort det bra på hjemmebane mot de fire beste lagene. Formen vår på hjemmebane har vært veldig bra. Det var spesielt gledelig at vi kom tilbake igjen i kampen i dag, sier Blackburn-målscorer David Dunn til ESPN.

Arsenal-manager Arsene Wenger var skuffet over måten Blackburns mål kom på.

— Jeg synes det var en dårlig fotballkamp. Vi hadde noen sjanser til å øke ledelsen vi tok. Selvfølgelig kommer begge deres mål på situasjoner der de kun går i keeperen vår, og ikke gå på ballen.

Dermed har Arsenal gått en måned uten seier i Premier League. Den forrige seieren kom hjemme mot Wolverhampton, mens Blackburn tok sin første seier mot Arsenal i Premier League siden 2007. Video: Useriøs oppsummering av 9. serierunde

Les også

Bikiniprat, fremtidsbriller og kampsport

Bikiniprat, fremtidsbriller og kampsport

Les mer om

  1. Engelsk fotball