Pelés tale inspirerte Stokkelien til seier og tabelltopp

Nordmannen markerer seg i New York.

Pelé (t.h) og Franz Beckenbauer, som spilte for New York Cosmos i klubbens storhetstid var til stede under Mads Stokkeliens første hjemmekamp for sesongen.

Mads Stokkelien og hans New York Cosmos topper tabellen i fotballserien NASL etter lørdagens 2-0-seier over Tampa Bay Rowdies.

Den spanske tidligere superstjernen Raul scoret forrige helg sitt første Cosmos-mål i 1-1-kampen mot Indy Eleven, men i hjemmedebuten lørdag var det en annen spansk landslagsveteran som spilte hovedrollen. Marcos Senna, som var sentral da Spania vant EM i 2008, scoret det første målet på straffespark og la opp til det andre.

Les også

Raúl: - Stokkelien og jeg kan bli en god duo

Før kampen talte Cosmos-legenden Pelé til de 12.550 tilskuerne som sørget for tilskuerrekord etter at klubben gjenoppsto i 2010. Også Franz Beckenbauer var i byen for å skape blest om sesongåpningen og markere minnene om storhetstiden på 1970-tallet.

Allerede i det 11. minutt scoret Senna på straffe etter en hands. Tidlig i annen omgang doblet Leo Fernandes ledelsen etter fint samspill mellom Senna og Walter Restrepo.

Stokkelien spilte på topp i 4-2-3-1-formasjonen, med Raul like bak seg. Nordmannen ble byttet ut i det 78. minutt, rett etter at han pådro seg gult kort.

Les også

Norsk spiss kan få hovedrolle i historisk kamp på Cuba

Cosmos har sju poeng på sine tre første kamper og topper tabellen i NASL (nivået under MLS) foran Indy Eleven og neste ukes motstander Atlanta Silverbacks.

(©NTB)