Fotball

- Folk var litt skeptiske til Aabrekk

Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft forteller om snuoperasjonen i AaFK i vår nye podkast.

  • Kristian Stenerud

Hør podkasten i vinduet ovenfor

I dag er det premiere på Sunnmørspostens første podkast, som vi har valgt å kalle Sunnmørsball. I podkasten skal vi diskutere fotball på Sunnmøre fra AaFK i eliteserien og helt ned til breddefotballen.

Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft visste ikke hva en podkast var før de var med i Sunnmørspostens på Malta. Her sammen med Kristian Stenerud som ledet podkasten Sunnmørsball.

Den første utgaven valgte vi å spille inn under AaFKs treningsleir på Malta med Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft. Duoen stilte gjerne opp, men hadde aldri hørt om en podkast før de fikk muligheten til å være med på en selv.

Les også

AaFK-kapteinen ute med skade

Var skeptisk til Aabrekk

Trenerduoen forteller om hvordan de klarte å snu en tung start på sesongen etter at Harald Aabrekk fikk sparken. Fredriksen sier også litt om hvorfor han tror det gikk galt under Aabrekks ledelse.

— Vi prøvde å gjøre en så god jobb som mulig, men jeg tror det var litt inngangen til ansettelsen. Folk var litt skeptiske til Harald både innad i klubben og i omgivelsene. Det var fryktelig dumt for Haralds del, sier Fredriksen som selv var assistenttrener under Aabrekk.

La Lego i 4-4-2

Fredriksen og Fjørtoft snakker også om viktigheten av å koble av fra fotballen inn i mellom. Sistnevnte spiller bridge, mens Fredriksen spiller Football Manager. Men det er ikke alltid det er like lett å slappe av når kampprogrammet er som tettest.

— Når du begynner å bygge Lego med ungene og legger det ut i 4-4-2, da sliter du, sier Fjørtoft og ler høyt.

Spilte mot Zidane

AaFKs assistenttrener fikk i 1997 oppleve å komme inn som innbytter for Rosenborg i kvartfinalen i Champions League mot Juventus. Det var stort for en beskjeden kar fra Fjørtoft å spille de siste 24 minuttene.

— Å spille mot Zidane i kvartfinalen er et stort minne, sier Fjørtoft.

Les også

  1. «Strålende nyhet fra RBK-spiss med måltørke»

  2. Boli-bekreftelse drøyer

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK