Løv-Ham i dyp krise

<p>Kan bli nødt til å trekke laget.</p>

Fotball26. Juni 2011Adeccoligaen Varden AmfiL¿v-Ham v Sandnes Ulf 0 -3L¿v-Ham trener Tom Magnersnes (L) , Arve Walde (M) og Efe Prince Ehiorobo (R) , L¿v-HamFoto: Astrid M. Nordhaug
  • Sportslig har 2011-sesongen vært katastrofal for Løv-Ham. Laget ligger helt sist med kun en seier og tre uavgjorte på 14 kamper. Den profilerte treneren Arne Sandstø forsvant til Sandefjord.
  • Tidlig i sesongen ble klubben fratrukket ett poeng på grunn av økonomiske problemer.
  • Trolig vil klubben vil trukket ytterligere tre poeng senere i år, i og med at de ikke har positiv egenkapital per 30/6. * Klubben har en midlertidig hovedtrener i Tom Mangersnes. Daglig leder har manglet siden Jan Tore Guntveit sa takk for seg etter kort tid, og forrige uke trakk styreleder Gjert Knudsen seg.

I torsdagens BA uttalte styremedlem Frank Lefdal at Løv-Ham kan bli nødt til å trekke laget for å spare penger og skjerme de aldersbestemte lagene i klubben. Lefdal bekrefter dette overfor Bergens Tidende.

– Det er ett av scenarioene hvis vi ikke finner en løsning. Å trekke laget vil være et siste alternativ. Nå skal vi i tur og orden snakke med bedrifter, trenerteam og spillerne, sier Lefdal.

Statistikksenter 1.divisjon:

Nytt poengtrekk

Første halvår 2010 gikk klubben med 3 millioner kroner i underskudd. Da hjelper det lite i forhold til egenkapital at «Løvene» har drevet omtrent i null siste halvår i fjor og årets første seks måneder.

Det klubben setter sin lit til nå er lokale velgjørere. Trond Mohn har spyttet inn mangfoldige millioner i drift og anlegg i Løv-Ham gjennom flere år, og vil trolig få spørsmål om han kan hjelpe denne gangen også. En rekke andre ”rike onkler” og bedrifter har fått eller vil få en henvendelse fra 1. divisjonsklubben.

Det kan også ligge an til at spillerne vil bli spurt om å ta et felles lønnskutt. Dette vil trolig skje i begynnelsen av neste uke når de er tilbake fra ferie.

– Det vil jeg ikke si noe om. Vi har satt opp en handlingsplan og vil følge den. Vi skal snakke med trenere og spillere, samt nåværende og potensielle sponsorer. Så får vi se senere i sommer om vi får dette til å gå i hop. Vi håper at hele Bergen ser verdien av Løv-Ham, sier Lefdal.

– Vil få julilønn

Å trekke laget mitt i sesongen vil være ødeleggende ikke bare for Løv-Ham, men potensielt også for de andre klubbene i 1. divisjon.

– Vi har gått igjennom dette med Norges Fotballforbund, og har fått beskjed om at vi kommer til å miste alle poengene og starte i 2. divisjon neste sesong dersom vi trekker laget, sier styremedlemmet.

De økonomiske problemene gjør at betalingsevnen er prekært dårlig i Varden-klubben. Lønnsutbetalinger vil før eller senere bli et problem, slik situasjonen er nå.

– Vi klarer det en aldri så liten periode til. Men dette må vi ta internt, sier Lefdal.

– Vil spillerne få lønn i juli?

– Denne måneden vil de få lønn, ja.

IKKE LYSTIGE: Øystein Aksnes depper sammen med Matias Møvik. (Foto: Digitalsport)