– Trenden har allerede snudd

<p><strong> <a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=271307&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#271306">TIL-AaFK 3-1:</a></strong> Tromsø-trener Per Mathias Høgmo var fornøyd etter at laget hans sikret tre poeng mot Aalesund hjemme på Alfheim.</p>

DRAMMEN 20090621: Tromsøs trener Per A. Høgmo (t.v.) og Lars Ivar Strand under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Tromsø på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld. Strømsgodset vant 2-1 etter mål på overtid.Foto: Lise Åserud / SCANPIX
  • Sindre Grønmyr Rise

Tromsø gikk høyt ut i første omgang, i et forsøk på å skyve nedrykksspøkelset litt på avstand. Men det var likevel Aalesund som skulle få den første sjansen da Khari Stephenson avsluttet i stolpen.

Hjemmelaget beholdt et slags initiativ også etter dette, og midt i omgang betalte dette seg etter en skåring ved Adriano Munoz. Aalesund kom imidlertid tilbake igjen, og like før pause utlignet Stephenson for de oransje.

– Vi hadde et sjansemessig overtak i første omgang så slik sett synes jeg at det var helt fortjent at vi fikk utligningen vår, mente Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

Se alle rundens mål her. | Høydepunkt: Odd-Viking | FFK-Bodø/Glimt | Molde-Lyn | SIF-Sandefjord |

Et velkjent fjes

I andre omgang tok Tromsø over kampen for alvor, og hadde mye ballen, uten at de skapte så altfor mange sjanser. Aalesund så ut til å være fornøyd med uavgjort, og var sjeldent farlige på motstanderens halvdel.

Tjue minutter før slutt greide et velkjent fjes å utnytte en feil i gjestenes forsvar, og klinket inn 2–1 på en retur fra keeper. Målskåreren var selvsagt Morten Moldskred som tidligere har spilt for Aalesund.

– Vi måtte jobbe hardt i dag for å få uttelling, men heldigvis scoret vi på de få men store målsjansene vi skapte. Endelig hadde vi også litt marginene på vår side, analyserte Høgmo etter kampen.

Selvmål

De påfølgende minuttene viste at AaFK ikke maktet å flytte spillet sitt høyere opp, og ti minutter før full tid ble tilværelsen enda svartere for gjestene. Tom Høgli slo inn foran mål, og Enar Jääger var uheldig og satte den i eget mål.

– Vi la ned et stykke hardt arbeid, som alle spillerne skal ha ros for. Det er ikke et spørsmål om trenden vår snur nå; den har allerede snudd, mente en lettet Høgmo.

Mot slutten så det ut til at sunnmøringene resignerte, mens Tromsø på sin side sto høyt med laget, og kunne sikre en etterlengtet seier.

– Jeg syns vi gjorde mye riktig frem mot sytti minutter, da 2-1-skåringen kom. Etter dette var det altfor dårlig, og Tromsø var klart best. Men dette skyldes nok en del slitne bein etter et tett kampprogram i det siste, forklarte Rekdal.

svp://92567?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128452341844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk