Fotball

Riise har gode følelser for Ålesund

<p>Bjørn Helge Riise har lagt fjorårets supporterhets bak seg, og gleder seg til å besøke hjembyen med Lillestrøm.</p>

Fotball , 22. september 2008 , Eliteserien , Tippeligaen , Lillestrøm - Brann 1-1Bjørn Helge Riise , LSK
  • André Almløv

Da Lillestrøm gjestet Ålesund i fjorårets serieavslutning serverte AaFK-supporterne Stormen en tirade av hets mot Riise og hans mor Berit.

Det førte til sterke reaksjoner, blant annet fra Aalesund-trener Kjetil Rekdal, som nå har bedt publikum ta Riise godt imot på søndag.

Ubehagelig

— Den saken er jeg ferdig med for lengst. Det var en ubehagelig opplevelse, men jeg har skværet opp med klubben og supporterne. Jeg har alltid hatt gode følelser for både Ålesund og klubben, og jeg ønsker dem det beste, men bare ikke på søndag, sier Riise, proppfull av selvtillitt etter en meget god landskamp mot Finland på onsdag.

— Det var utrolig viktig for meg å prestere på landslaget. Det betyr også mye for LSK fordi alle ser at formen er stigende, sier Riise, som imponerte som indreløper med flagget på brystet.

Men rollen sentralt på midten kan han trolig se langt etter i Lillestrøm-drakta.

— Jeg vet at Bjørn Helge kan spille godt sentralt, men han er kantspiller hos oss fordi vi er godt dekket sentralt. For oss gjør han den beste jobben som kantspiller, sier LSK-trener Henning Berg.

Slo IFK Göteborg

Lars Kristian Eriksen er tvilsom foran kampen mot gamleklubben Aalesund. En vond hofteleddsbøyer kan tvinge ham til å stå over. Dermed kan det være duket for unggutten Stian Ringstad(17), som imponerte som venstreback i vinterens treningskamper etter overgangen fra 2.divisjonsklubben Eidsvold Turn.

Andre forandringer blir det trolig ikke på laget som til nå har spilt 1-1 i sesongens to første seriekamper, borte mot Stabæk og hjemme mot Viking. Under landskamppausen var LSK i Sverige og slo IFK Göteborg 2-1 i en treningskamp. Olivier Occean ble rapportert i storform, og sto bak seieren med en scoring og en assist til Magnus Myklebust.

Trolig lagoppstilling mot Aalesund (4-4-2): Otto Fredrikson – Håvard Nordtveit, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Stian Ringstad (Lars Kristian Eriksen) – Bjørn Helge Riise, Khaled Mouelhi, Alhassane Dosso, Magnus Myklebust – Olivier Occean, Arild Sundgot.

Les også

  1. Rekdals råd til publikum

  2. Berit glemmer ikke

  3. Vil stoppe Riise-hets

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien