Fotball

Skiri ønsker avklaring

<p>For tre måneder siden ba Amund Skiri om en avklaring på egen AaFK-framtid så fort som mulig. Ingenting har skjedd.</p>

skiri
  • Karl-petter Løvoll

Amund Skiri, mannen som avgjorde cupfinalen mot Molde med det siste og avgjørende straffesparket, har en kontrakt med AaFK som går ut ved nyttår. Nå ønsker 32-åringen en avklaring på egen fotballframtid i klubben så fort som mulig.

– Før nyttår ga jeg signal om at jeg ønsket en avklaring på hva som skjer etter 2010-sesongen så fort som mulig. Men vi har ikke snakket kontrakt siden det, forteller Skiri, som helst skulle ønske seg en avklaring nå.

  • Vi følger Aalesund: Siste nytt om klubben her

Kan bli den siste

– Jeg ser for meg at jeg skal fortsette å spille fotball i AaFK. Det er ingen hemmelighet. Men hvor lang kontrakt jeg ønsker må jeg nesten ta med klubben først. Jeg har klare tanker om hvor lenge jeg vil fortsette som fotballspiller, men den neste kontrakten jeg signerer er kanskje min siste som fotballspiller. Jeg ønsker å planlegge min egen framtid, derfor ønsker jeg å gjøre dette på en skikkelig måte, sier Skiri.

1.juli er det et halvt år igjen av kontrakten med AaFK.

– Etter 1.juli kan jeg signere med den klubben jeg måtte ønske, enten her i Norge eller i utlandet. Og den datoen er en slags deadline, sier Amund, som sier han ikke kan utelukke klubbskifte.

Trenerkurs i AaFK-regi. Men først og fremst er det altså AaFK-spiller han vil være. Også etter fotballkarrieren kan han godt tenke seg å gjøre en jobb for klubben. AaFK finansierer trenerkurs for både Trond Fredriksen og Amund Skiri, begge har vært med på det meste av opp— og nedturer i klubben og sitter med en unik AaFK-kompetanse. Amund er åpen for å la klubben bruke denne kompetansen også etter at hans egen fotballkarriere er over.

– Parallelt med at jeg har bedt om ny kontrakt som spiller, har jeg signalisert at jeg ønsker å bidra i klubben også ellers på en eller annen måte, bekrefter han.

Vil bidra i klubben

Og det er helst som trener han vil jobbe, gjerne for et junior- eller guttelag.

– Men det er altså opp til klubben om de ønsker meg i en slik rolle. Jeg har klare ambisjoner innenfor fotballen både som spiller og trener. Og dersom ikke klubben ønsker meg nok her enten som spiller eller trener så må jeg selvsagt se meg om etter andre ting, understreker Amund.

I årets sesong må Skiri innstille seg på hard kamp om plassene. I søndagens kamp mot Hønefoss kjemper Amund om en midtbaneplass.

– Hva tenker du om sjansene for å få starte?

– Det er veldig åpent. Orry (Peter Orry Larsen, red.merk) har gjort det bra i den sentrale rollen, men kan samtidig ha indreløperrollen. Og det er ikke slik at enten så spiller jeg eller så spiller Orry. Det er seks spillere som kjemper om tre plasser, slik jeg ser det. Men det er litt nytt av året at det er så tøff konkurranse om plassene. Vi er i jevnt bra form hele gjengen og det gjør at det skiller mindre enn før.

Ellers tror han søndagens oppgjør blir tøft og tett.

– For vår del er det snakk om å mobilisere nok innsats og vilje, i alle fall i starten av kampen. For Hønefoss kommer nok til å gå ut med enormt trykk og med en enorm publikumsstøtte i ryggen, tror Amund Skiri.

Fortsatt ingen avklaring for Silva

Heller ikke brasilianeren Diego Silva har fått avklart sin AaFK-fremtid. Og han har en kontrakt som går ut allerede i sommer. Klubben og Diego har forhandlet, men fortsatt mangler signaturen. Brasilianeren har tidligere sagt at han ønsket en avklaring før seriestart. Slik gikk det altså ikke.

– Nå har jeg overlatt alt dette til min agent i Brasil, han bestemmer alt. Jeg må bare trene og ha fullt fokus på det. Det er det beste for meg, sier Diego.

– Har du vært i kontakt med andre klubber?

– Nei. Jeg og min agent tar en avgjørelse på om det blir AaFK eller ikke. Dersom det ikke blir noe med AaFK må vi se oss om etter andre klubber, sier Diego Silva.

FORHANDLER: AaFK-angriper Diego Silva er forhandlinger med klubben om ny kontrakt, men det drøyer med en avgjørelse. Foto: Karl-Petter Løvoll

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking126332213921
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien