Fotball

– Fortjent seier

<p>Nederlands trener Marco van Basten ble utspilt av sin landsmann og kollega Guus Hiddink som leder Russland. Nederland ble knust 3-1 i lørdagens EM-kvartfinale.</p>

Russia's coach Guus Hiddink (R) embraces Netherlands' coach Marco van Basten after their Euro 2008 quarter-final soccer match at St Jakob Park stadium in Basel, June 21, 2008. REUTERS/Ruben Sprich (SWITZERLAND) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY
  • 100% Sport

Les også:

  • Russland avgjorde i ekstraomgangene

Etter kampen var van Basten en slagen mann som måtte innrømme overfor pressen at hans utvalgte ble for små i møtet med Russland.

– Vi fikk ikke spillet til å gå vår vei og utnyttet heller ikke våre sjanser. Vi hadde fysiske problemer. Mine spillere hadde rett og slett ikke mer ork. Det er uheldig, men Russerne vant fortjent, sa van Basten.

– De var klart bedre enn oss. Vi hadde store problemer med spissene (Roman Pavljutsjenko og Andrej Arsjavin). Det er en av grunnene til at vi ikke kom inn i kampen, sa han.

Slik var: Nederland — Russland 1-3 e.e.o

Men van Basten kommer ikke til å sørge over kvartfinaletapet i lang tid.

– Jeg kan leve med det faktum at Russland var bedre enn oss, sa han. Vi leverte noen bemerkelsesverdige prestasjoner i gruppespillet, men i dag klarte vi ikke å gjenta det, sa den kommende Ajax-treneren.

Også den nederlandske midtbanespilleren Rafael van der Vart måtte innrømme at de fantastiske gruppespillkampene var historie.

– Vi var strålende i gruppespillet, men det har ikke noe å si i dag, sa han.

(©NTB)

ALT OM EM:

Les også

  1. En ny 10'er blant stjernene

Les mer om

  1. Fotball-EM