Jonevret etter surt hjemmetap: - Jeg har vondt av spillerne

En keepertabbe av Iven Austbø ga Strømsgodset en heldig seier i Stavanger.

svp://103506?view=bt

VIKING — STRØMSGODSET 0-1

STAVANGER: Et destruktivt Strømsgodset oppnådde det de kom til Stavanger for, tre poeng og luft til Viking på tabellen. Men seieren kan ikke sies å være fortjent. Spillemessig var Viking klart bedre enn gjestene, men klarte aldri å få ballen i mål. I tillegg pådro Samuel Adegbenro seg et gult kort, som gjør at han mister neste helgs lokaloppgjør mot Haugesund.

Trener Kjell Jonevret synes Viking hadde fortjent bedre.

SKUFFET: Viking-trener Kjell Jonevret.

— Det er jo smigrende for oss at Strømsgodset kommer til Stavanger og opptrer slik. De lå lavt og fikk også lov til å trekke ut tiden. Men jeg har vondt av spillerne. De hadde fortjent bedre. OK, vi skapte vel heller ikke all verden, men nok til at vi minst burde stått igjen med ett poeng. Strømsgodset hadde vel bare headingen før pause og frisparket som Keita sendte i mål av sjanser, sier han.Så får trøsten være at Viking presenterte en ny, talentfull unggutt i Julian Ryerson (18). Lyngdølen storspilte i sin første kamp fra start på hjemmebane, og viste at savnet av kaptein André Danielsen på høyrebacken ikke var merkbart.

  • **SJEKK BØRSEN:
Les også

Ryerson best på Viking

(krever innlogging)**

Viking best før pause

Viking startet positivt mot et Strømsgodset som la seg dypt i banen og satset på kontringsstyrke. Etter fem minutter kombinerte Kristoffer Haugen og Samuel Adegbenro fint på venstresiden, men innlegget nådde ingen i mørkeblått.

INGEN RESPEKT: Unggutten Julian Ryerson.

Hjemmedebutant Julian Ryerson (18) hadde tilsynelatende ingen respekt for motstanderen i sin første start på Viking stadion, og var villig med i angrep. Den første målsjansen gikk likevel til Godset, etter et hjørnespark, der ballen gikk via Joackim Jørgensen og like utenfor den høyre stolpen.Så prøvde Viking seg på motsatt side, der Kristoffer Haugen kom til en bra skuddmulighet inne i 16-meteren, men skuddet traff lagkamerat Abdi Ibrahim og gikk utenfor. Samme Ibrahim kom til en bra mulighet etter halvtimen. Innlegget fra høyre sto Zymer Bytyqi for, og skuddet til Ibrahim var bra, men Espen Bugge Pettersen reddet.

VI FULGTE KAMPEN:

Omgangs siste sjanse gikk til Strømsgodset, som fikk et billig frispark på 17 meter, etter at dommer Trond Ivar Døvle mente Joackim Jørgensen gikk for hardt til i hodeduellen med Marcus Pedersen. Eksekutør Muhamed Keita satte ballen rett i muren.

Passiv Austbø

Godset startet den andre omgangen som den første, lavt og kompakt og med et svært bedagelig tempo. I tillegg tillot en pirkete og svak dommer, Trond Ivar Døvle, gjestene dra ut tiden.

Men det var Viking som var friskest. Samuel Adegbenro kom til en god mulighet etter 54 minutter, da han fintet bort et par Godset-spillere og avsluttet med et skudd fra skrå vinkel som gikk like utenfor. I det hele tatt var det Viking som spilte ball. Gjestene lå dypt – og ventet på en overgangsmulighet. Dermed måtte Viking være tålmodige, uten å ta sjanser bakover. Og det klarte de mørkeblå. Viking var klart best og friskest. Danske Patrick Pedersen var også pigg, og spilte sin beste kamp så langt i Viking. Det er virkelig så man unner spissen et mål nå.

Pedersen ble erstattet av Mathias Bringaker etter 67 minutter, mens Flamur Kastrati kom inn for Øyvind Storflor på Godset.

Så skjedde det som publikum fryktet. Godset hadde ikke hatt et skudd på mål i andre omgang, men scoret på den første sjansen. Et frispark fra spissen av 16 meteren slo Muhamed Keita over muren og ballen gikk i mål nede ved venstre stolpe. Der var keeper Iven Austbø merkelig passiv.

FORTVILET: Iven Austbø etter kampen.

— Det skulle vært blåst frispark til Viking forut for målet. Det var Karol Mets som skulle hatt det frisparket, ikke Strømsgodset. Og så går typisk nok ballen i mål, sukker Jonevret.Viking prøvde seg på en sluttspurt, fikk et par hjørnespark, men fikk aldri målet de hadde fortjent.

Viking-keeper Iven Austbø var ergerlig på seg selv etter kampen.

— Det skal sies at det var et meget bra frispark fra Muhamed Keita, som gikk over muren og duppet rett ned. Men det irriterer meg at jeg ikke gjorde et utfall. Jeg burde i det minste gått etter ballen, sier den vikarierende kapteinen til Aftenbladet.

svp://103506?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk