I fjor vant Barcelona prisen. I år kan det være Moldes tur.

Nominert sammen med blant annet Real Madrid og Leicester.

Disse 11 rystet Celtic i Skottland i fjorårets Europa League. Ole Gunnar Solskjær tror bragdene i Europa er årsaken til nominasjonene.

I fjor vant Barcelona. I år er Molde fotballklubb en av fem nominerte klubber som kan bli "Best Team of the Year" på Dubai Globe Soccer Awards. De andre nominerte lagene er Real Madrid, Leicester, Sevilla og Legia Warszawa.

Disse fem klubbene er nominert til prisen.

— Neppe innsatsen i serien

Det er ikke oppgitt noen begrunnelse for hvorfor Molde er nominert.

— Det vi gjorde i Europa League var imponerende, og de resultatene har nok blitt lagt merke til av mange. Det kan i hvert fall ikke være på grunn av prestasjonene våre i serien at vi er nominert til en sånn pris, sier Ole Gunnar Solskjær med et smil.

Les også

Solskjær har ikke snakket med NFF om landslagsjobben

— Hva betyr det å bli nevnt i selskap med klubber som Real Madrid og Leicester etter en skuffende sesong?

— Dette viser hvor fort det svinger i fotball. Noen uker etter at vi slo Sevilla på Aker stadion spilte vi uavgjort mot Tromsø på samme bane. De gode stundene skal vi ta med oss videre, og så må vi rett og slett sørge for at vi presterer bedre i eliteserien neste år, sier Solskjær til Rbnett.

Heder også fra UEFA

Klubben ble også hedret av UEFA i september. Da var Snorre Strand i Geneve og hentet hjem prisen for «Best sporting progress 2015/16» under European Club Association (ECA) Awards.

Nå blir det ny tur for MFK - og kanskje blir det enda et trofé i samlingen.

Les også

FC København garanterer at Solbakken ikke erstatter Høgmo

Etter den sterke innsatsen i Europaligaen gikk ikke 2016 like bra for Molde. 5. plass i eliteserien og tidlig exit i cupen mot Stjørdals/Blink var langt unna ambisjonene – og neppe det juryen har lagt merke til da de nominerte kandidatene. I juryen sitter folk som Fabio Capello, Luis Figo og Antionio Conte.

Det skal også kåres Årets spiller, Årets dommer og Årets trener. Spillerne som kan vinne er Christiano Ronaldo, Lionel Messi, Jamie Vardy, Gonzalo Higuain, Gareth Bale og Antoine Griezmann.

I tillegg er det en del mindre kategorier i kåringen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk