Fotball

Mens seerne raste over svarte skjermer, satte Eurosport Norge ny rekord

— Hele Europa var rammet.

Daniel Sturridge, til høyre, jubler sammen med lagkameratene sine etter sitt første av to mål i ligacupmøtet med Tottenham tirsdag kveld.
  • Roar Lyngøy

Eurosport Norge kan juble over ny seerekord. I snitt var det 140.000 som fulgte tirsdagens ligacupkamp mellom Liverpool og Tottenham.

Problemet var bare at seerne gikk glipp av nesten halve kampen. Satellittproblemer gjorde at storkampen gikk i svart i rundt 25 minutter. Da kokte det på sosiale medier.

  • Les også: Ti minutter ut i Liverpool-kampen gikk TV-skjermene i svart: — Nå er dere gode

Beklager på det sterkeste

Jan-Erik Aalbu er sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks.

Trøbbelet skyldtes en feil på satellittsystemet, melder Eurosport.– Vi er ekstremt glade for å kunne sende toppkamper fra England på åpen TV, det er i tråd med vår «fotball til folket»-strategi. Så er det selvfølgelig veldig dumt at vi opplever tekniske problemer når vi går på lufta, det beklager vi på det sterkeste, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks.

– Feilen lå imidlertid ikke hos oss, her var hele Europa rammet. Så jeg håper folk tilgir den flausen og skrur på igjen i kveld når vi sender gigantoppgjøret mellom Manchester United og Manchester City, sier han.

Les også

Preget Mourinho om livet i Manchester: - For meg er det en katastrofe

Overtar eliteserien

Satellittlinken hos produsenten på arenaen gikk ned, og det førte til svarte skjermer for alle kringkastere som henter ned bildene fra satellitt.

Eurosports skjermer gikk i svart.

På det meste hadde kampen 191.000 seere, men snittet lå altså på 140.000. – Det positive er at hele 140.000 valgte å bli på kanalen, noe som er ny rekord for Eurosport Norge. Vårt mål er å bygge Eurosport til å bli Norges viktigste sportsbrand, og disse tallene viser at kanalen begynner å få fotfeste. Vi har fått på plass engelsk ligacup og Championship, og om et halvt år braker det løs med Tippeligaen på Eurosport. Vi bygger stein på stein og lærer hele tiden, sier Jan-Erik Aalbu.

Les også

  1. Nedslående nyheter for Mourinho: Stjernespiller ute i to måneder

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Liverpool FC
  3. Tottenham Hotspur FC