Fotball

Søderlund bommet på straffe. Så rettet han opp med storspill

Ole Selnæs ble sittende på benken, men Alexander Søderlund var virkelig i begivenhetenes sentrum da St. Etienne vant søndag.

Alexander Søderlund scoret og hadde målgviende da Saint Etienne vant 4-1 søndag. Bildet er fra en tidligere kamp.
  • Steffen Stenersen

Alexander Søderlund var nok en gang å finne i Saint-Étiennes startellever, da de gjestet Bordeaux i vinbyen.

Rogalendingen var svært delaktig i ett av angrepene som førte til scoring, men burde selv ha dunket minst én ball i nettet i den første omgangen. Landslagsspissen fikk flere store sjanser, men ingen av dem endte med nettsus.

Les også

Derfor drøyer Frankrike-debuten for Selnæs

— Svak straffe

Den største muligheten fikk han fra krittmerket. Da de hvite og grønne fikk straffespark ble nordmannen satt til å ta den, men keeper Paul Bernardoni reddet forsøket fra den tidligere RBK-spissen.

Les også

Norske Celina debuterte med målgivende for City: - Jeg har mye mer å by på

— Keeper, stolpen og ut. Han klinka til. Svak straffe, skrev Morten Langli, blant annet ekspert for Viasats Mesterligasendinger, på Twitter.

Søderlund skulle dog vise seg fram på en bedre måte senere i kampen.

Saint-Étienne fikk en drømmestart på kampen, da Vincent Pajot sendte de grønnkledde i føringen allerede etter fire minutter. Midtbanespilleren snek seg inn på bakerste stolpe, og headet inn et godt slått hjørnespark.

Les også

Målløs Søderlund da St. Etienne vant

Bare fire minutter senere skulle de doble den ledelsen. Søderlund var involvert i angrepet, som til slutt ledet til at nederlandske Oussama Tannane satte inn Les Verts' andre scoring for ettermiddagen.

Strålende Søderlund-scoring

Men det høytflyvende bortelaget skulle straks bli dradd ned på jorden igjen. For etter ni spilte minutter var det Bordeaux som kunne juble for scoring. Midtstopperen Cedric Yambéré raget høyest på et hjørnespark, og nikket inn reduseringen bak Stéphane Ruffier.

Det ble ikke flere mål i første omgang, og i andre omgang tok Bordeaux mer over og jaget utlikning. 20 minutter før slutt skulle en nordmann dog sette kjepper i hjulene for den planen.

Et flott frispark fra Ousamma Tannane traff hodet til Søderlund. Headingen gikk i en nydelig bue over keeper Bernardoni og i mål, til ellevill jubel fra bortelaget.

Selnæs ble på benken

Og Søderlund hadde mer på lager. Fem minutter senere var han knallsterk med mann i rygg, fikk spilt gjennom Nolan Roux som brukte farten sin, kom alene med keeper og satte inn spikeren i kista. 4-1 og kampen var avgjort.

Ole Kristian Selnæs ble sittende på benken, og må fortsatt vente på sine første minutter siden overgangen fra Rosenborg.

Saint Etienne er med seieren oppe på fjerdeplass i Ligue 1, på samme poengsum som Nice på plassen over.

Les mer om

  1. Fransk fotball
  2. Ligue 1
  3. AS Saint-Etienne
  4. Ole Selnæs