Fotball

Alt før runden

<p>VIF møtes eliteseriens beste hjemmelag. Bunnkamp i Drammen. <i> <strong>Se alle fakta før runden her!</strong></i></p>

HAMAR 20080928:Jubel etter at Bodø/Glimt ved Stig Johansen utlignet til 1-1under eliteseriekampen i fotball mellom HamKam og Bodø/Glimt på Briskeby stadion i Hamar søndag kveld. Han jages av gratulantene Jan Derek Sørensen og Trond Olsen.Foto: Erlend Aas / SCANPIX Foto: Aas, Erlend

 • 100% Sport

Fotball , NM cup , Semifinale , 24.09.08 , Nadderud stadion , Stabæk - Molde , Morten Skjønsberg , Foto: Thomas Andersen / Digitalsport Foto: Thomas Andersen , Digitalsport

Fotball Tippeligaen 2008Marienlyst stadion Gamle Gress 31.08.2008Strømsgodset vs HamKamResultat 1 - 2Foto: Robert Christensen DigitalsportStrømsgodset Christer George Foto: Digitalsport

Fotball Tippeligaen 16.09.2007Lillestrøm SK vs Tromsø ILResultat 0 - 3Tromsø målscorer Tore Reginiussen jubler Foto: Robert Christensen - Digitalsport Foto: Digitalsport

Søndag 5. oktober, kl. 18.00

Bodø/Glimt – Vålerenga

Bodø/Glimt (4): Thiago Martins tilbake i troppen, men trolig ikke fra start. Ingen utelukkelser eller skadeproblemer.

Vålerenga (11): Daniel Fredheim Holm og Allan Jepsen soner begge for gule kort.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon.

Omvendt møte tidligere i sesongen: 0-0. Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

 • Statistikken mellom disse to lagene er helt jevn etter 14 oppgjør i eliteserien. Begge lag har fire seirer, mens seks kamper har endt uavgjort. Målforskjellen er 16-15 i Bodø/Glimts favør.
 • Vålerenga er ubeseiret i de siste 13 eliteseriekampene mot Bodø/Glimt, og det siste nederlaget kom i Bodø 23. august 1998 (2-1).
 • Bodø/Glimt viser god form, og har vunnet sine siste fire hjemmekamper i eliteserien. Sist gang de ikke gikk seirende av eget gress var mot Molde 13. juli (2-2). Dette er en tangering av klubbrekorden som de også har klart seks ganger før, og de de setter dermed ny rekord om de vinner på søndag. Historisk eliteserierekord tilhører Rosenborg, som vant 13 strake hjemmekamper i tidsrommet august 1993 til september 1994. * Bodø/Glimt er i tillegg ubeseiret i sine siste 12 kamper på Aspmyra, og har som eneste lag i eliteserien ikke tapt på eget gress denne sesongen. Sist gang de tapte hjemme var mot Fredrikstad 2. oktober 2005 (1-2). Dette er en ny klubbrekord, men rekorden i eliteserien innehas av Rosenborg som gikk ubeseiret av Lerkendal i imponerende 44 strake kamper i tidsrommet oktober 1994 til mai 1998. * Vålerenga er i motsetning til sin motstander inne i en heller svak periode med ni strake eliteseriekamper uten seier. Sist trepoenger kom borte mot Strømsgodset 13. juli (1-3). Klubben har to ganger før gått uten seier i 15 strake kamper, og sist gang det skjedde var i perioden juli 1989 til mai 1990. * Vålerenga har bare vunnet fem av de ni gangene de har scoret det første målet. To av kampene har endt med poengdeling, mens to kamper endte med tap.

Lillestrøm– Fredrikstad

Lillestrøm (9): Spissen Dan Alberto Fellus fikk direkte rødt kort i en 2.-divisjonskamp denne uken og er dermed uaktuell til helgen. I samme kamp måtte Pål Steffen Andresen tidlig ut med skade, og heller ikke han er aktuell. Ellers er troppen intakt, og det blir det neppe store forandringer på laget som slo Tromsø sist.

Fredrikstad (3): Raymond Kvisvik soner den siste av sine tre kamper i helgen. Andreas Tegström tilbake etter skade. Kasey Wehrman fortsatt uaktuell.

Tilsvarende kamp i fjor: 3-0. Omvendt møte tidligere i sesongen: 0-4. Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

 • Lillestrøm har en fin eliteseriestatistikk mot Fredrikstad som de har slått 11 ganger på 21 forsøk. Fredrikstad har vunnet fem oppgjør, og like mange har endt uavgjort. Målforskjellen er 34-18 i Lillestrøms favør.
 • Fredrikstad har ikke vunnet noen av sine siste seks bortekamper mot Lillestrøm i eliteserien, og sist seier kom 18. oktober 1981 (0-1).
 • Også de siste seks bortekampene i årets eliteserie har endt uten seier for Fredrikstad, og deres siste borteseier kom i Tromsø 8. juni. Klubbrekorden kom i perioden mai 1982 til august 1984, da laget spilte 16 strake bortekamper uten full pott.
 • Det neste målet Fredrikstad scorer vil være deres 700. på høyeste nivå, mens de er to mål fra å slippe inn like mange. De har spilt 464 kamper på øverste nivå.
 • Lillestrøm har bare scoret åtte mål etter pause, og bare HamKam er like ufarlige etter hvilen. Som eneste lag i årets eliteserie har ingen av Lillestrøms innbyttere scoret mål.
 • Lillestrøm har scoret åpningsmålet 11 ganger denne sesongen, og det har resultert i seks seirer, tre poengdelinger og to tap.
 • Steinar Pedersen er den eneste Lillestrøm-spilleren som har spilt samtlige minutter for Kanarifuglene, mens ingen av Fredrikstads spillere har vært på banen i alle sesongens 22 kamper.

Strømsgodset – Aalesund

Strømsgodset (10): Ingen alvorlige skader å snakke om. Christer George soner for tre gule kort.

Aalesund (14): Tre spillere er usikre. Diego Silva (halsonde), Peter Orry Larsen (lårstrekk) og Alexander Mathisen (strekk i ryggen). Det kan bli søndag før det blir bestemt hvem av dem som eventuelt blir spilleklare.

Tilsvarende kamp i fjor: 0-4. Omvendt møte tidligere i sesongen: 1-3. Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

 • Aalesund har vunnet alle sine tre kamper mot Strømsgodset med en samlet målforskjell på 10-3. * Strømsgodset har tapt sine siste fire eliteseriekamper, og sist gang de ikke tapte var borte mot Vålerenga den 25. august (1-2). Klubbrekorden er ti tap på rad i perioden juli til september 1994. * Strømsgodset har scoret åpningsmålet ni ganger, og av de kampene har fem endt med seier og fire med tap.
 • Strømsgodset har pådratt seg hele 42 gule kort så langt i årets eliteserien, men er sammen med Bodø/Glimt de eneste som ikke har blitt vist det røde kortet.
 • Aalesund er uten seier i sine siste åtte eliteseriekamper, og den siste seieren kom på Brann stadion 20. juli (1-2). De nærmer seg klubbrekorden som er ti strake kamper uten seier i perioden april til juni 2003. * Sammen med HamKam har Aalesund den verste bortestatisikken i eliteserien med bare fire poeng.
 • Kampens dommer er Tom Henning Øvrebø, som med ni røde kort er den dommeren som har sendt flest spillere av banen i årets eliteserie.

Viking– Tromsø

Viking (6): Maurice Ross tilbake etter tre kampers karantene, men må trolig vike plass for tsjekkeren Josef Kaufman på høyrebacken. Børre Steenslid tilbake etter skade og er med i troppen. Først lørdag blir det bestemt om Joakim Austnes og Ragnvald Soma er med i troppen.

Tromsø (2): Tore Reginiussen fortsatt skadet og uaktuell. Ellers ingen ute. Kevin Larsen tilbake etter karantene.

Tilsvarende kamp i fjor: 3-1. Omvendt møte tidligere i sesongen: 1-0. Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy.

 • Viking har en glimrende hjemmestatistikk mot Tromsø, som de har slått i 12 av 19 oppgjør. Fire kamper har endt med poengdeling, mens Tromsø tre ganger har reist hjem med full pott. Målforskjellen er 39-19 i Vikings favør.
 • Viking har scoret minst ett mål de siste 12 eliteseriekampene mot Tromsø, og på 474 hjemmekamper er Siddisene to mål fra sitt 900. mål på eget gress i eliteserien.
 • Viking er ubeseiret i alle de ni kampene de har scoret først, som har endt med syv seirer og to poengdelinger.
 • Viking er den klubben som har blitt tildelt flest straffespark i eliteserien med sine seks forsøk fra ellevemeteren. Fem av dem har endt i nettmaskene.
 • Tromsø har sammen med Stabæk eliteseriens beste bortestatistikk med 19 poeng på fremmed gress.
 • Tromsø har som eneste lag i eliteserien vunnet alle de åtte kampene de har scoret det første målet.
 • Tromsø er eliteseriens mest solide lag bakover, med bare 16 baklengsmål. Dette er klubbens beste resultat noensinne etter 22 serierunder.

Lyn Oslo – Rosenborg (20.00)

Lyn Oslo (7): Shane Stefanutto soner for tre gule kort. Fire spillere er høyst usikre og spiller trolig ikke: Theodor Elmar Bjarnason (lyske), Diego Guastavino (lyske), Tommy Berntsen (kne) og Lars Kristian Eriksen (kne).

Rosenborg (5): Didier Konan Ya og Andreas Nordvik soner for gule kort. Skadesituasjonen rundt Steffen Iversen uavklart. Troppen tas først ut etter lørdagens formiddagstrening.

Tilsvarende kamp i fjor: 2-1. Omvendt møte tidligere i sesongen: 1-2

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

 • Lyn har en heller svak hjemmestatistikk mot Rosenborg, og bare fire av de 19 tilsvarende oppgjørene har endt med hjemmeseier. Fem kamper har endte med poengdeling, mens Rosenborg har reist hjem med full pott ti ganger. Målforskjellen er 38-25 i favør Rosenborg.
 • Rosenborg har scoret minst ett mål i de siste 14 bortekampene mot Lyn i eliteserien.
 • Rosenborg har kommet tilbake etter å ha havnet under fire ganger, og har dermed snudd flest kamper i årets eliteserie.
 • Rosenborg har fått tre spillere utvist denne sesongen. De to foregående sesongene har trønderne sluppet unna uten ett eneste rødt kort.
 • Lyn har scoret åpningsmålet 12 ganger denne sesongen, noe som har resultert i seks seirer, tre uavgjorte og tre tap.
 • Lyn har vært heldig med sine innbytter denne sesongen, og innbyttere har scoret åtte av Lyns 30 fulltreffere.
 • Lyn har blitt tildelt fem straffespark, og alle har endt i nettmaskene.

Mandag 6. oktober, kl. 19.00

Molde – Brann

Molde (12): Pape Pate Diouf tilbake etter å ha sonet tre kampers karantene.

Brann (8): Håkon Opdal fortsatt ute. Gylfi Einarsson kan være et usikkerhetsmoment.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon.

Omvendt møte tidligere i sesongen: 4-3

 • Dette er det 52. møtet mellom disse to klubbene, og så langt er det Molde som har overtaket med 23 seirer. Ti kamper har endt med poengdeling, mens Brann har hentet hjem seieren 18 ganger. Målforskjellen er 91-79 i Moldes favør.
 • Det har vært minst to mål i hver av de 12 siste kampene mellom Molde og Brann, og sist gang de to lagene gikk av banen med mindre scoringer var i Bergen 22 juni 2001 (0-0).
 • Molde har eliteseriens verste hjemmestatistikk denne sesongen, og har bare plukket 11 poeng hjemme på Aker stadion.
 • Som eneste lag har dermed Molde vært bedre borte, hvor de har hentet hjem 13 poeng.
 • Brann står uten seier de siste syv eliteseriekampene, og laget må tilbake til kampen mot Viking 25 mai (1-2) for å finne sin siste borteseier. Klubbrekorden ble satt i perioden august 1978 til august 1981, da Brann spilte 24 strake bortekamper uten å vinne.
 • Brann har bare vunnet én bortekamp så langt denne sesongen, og bare åtte av klubbens 29 poeng er sanket på fremmed gress.
 • Kampens dommer er Svein Oddvar Moen, som har tildelt flest straffespark med sine seks avblåsninger.

Spilt lørdag 4. oktober, kl. 19.00

Stabæk – HamKam (3-0)

Stabæk (1): Har samtlige spillere disponible med unntak av langtidsskadde Mike Kjølø og Pontus Segerström. Morten M. Skjønsberg tilbake etter å ha sonet én kamps karantene.

HamKam (13): De som spilte mot Bodø/Glimt er alle med, men skadelisten er likevel lang. De uaktuelle er Jan Michaelsen (strekk i legg), John Anders Rise (hamstring), Håkan Malmström (hamstring), Pål Strand (lyske) og Srdan Urosevic (lyske).

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon.

Omvendt møte tidligere i sesongen: 2-0. Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals-Blink.

 • HamKam har bare vunnet ett av sine syv oppgjør mot Stabæk. Stabæk har fire seirer, mens to kamper har endt med poengdeling. Målforskjellen er 15-8 i Stabæks favør.
 • Stabæk har ikke tapt noen av sine seks siste eliteseriekamper mot HamKam, og den eneste HamKam-seieren kom på Briskeby 18. juni 1995 (5-0).
 • Kampens dommer Kjell Alsteh er den eneste dommeren som ikke har tildelt straffespark i eliteserien denne sesongen. Han har ledet ti kamper så langt.
 • Stabæk har scoret mest mål i eliteserien med sine 47 fulltreffere, og 32 av målene har kommet på på eget gress. De siste to kampene har gitt småpene ti scoringer for bæringene.
 • HamKam har sluppet inn minst ett mål i sine siste 12 eliteseriekamper, og siste de gikk av banen uten baklengs var hjemme mot Brann 28. juni (0-0). Klubbrekorden er 16 kamper på rad med baklengsmål, og ble satt i perioden mai til oktober 1977. * HamKam har blitt tildelt ett straffespark som Jan Michaelsen brente, og de er dermed det eneste laget som ikke har scoret fra ellevemetersmerket. Hele seks straffer er dømt mot laget fra Hamar.
 • Sammen med Aalesund er HamKam laget med verst borteform, og de har bare hentet hjem fire poeng fra fremmed gress.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien