Fotball

Haakonsen: – Har veldig god samvittighet

Truls Haakonsen til Aftenposten: – Alt jeg har er endevendt herfra til evigheten.

GOD SAMVITTIGHET: Truls Haakonsen forklarer at han ikke har noe å skjule og at han ikke utelukker å jobbe med fotball igjen i fremtiden.
 • Kjetil Flygind
svp://15454?view=ap

SANDVIKA (Aftenposten.no): Onsdag ettermiddag, etter at retten ble hevet for tredje dag i den pågående overgangssaken i Asker og Bærum tingrett, lot den tidligere Vålerenga-sportsdirektøren truls Haakonsen seg intervjue av media.

Lettet

Til Aftenposten sier Haakonsen, som avsluttet sin forklaring onsdag, at han er glad og lettet over at saken nå er i gang, men at han ikke har noe å skjule i saken.

– Nei, jeg har ingenting å skjule. Og hadde jeg hatt det ville det blitt funnet for lenge siden. For alt jeg har er endevendt herfra til evigheten. Først av påtalenemda i NFF, så senere av politiet. Så alt jeg har er her, sier Haakonsen og ser bort på tingrettsbygget i Sandvika.

Pressen flokket seg rundt den tidligere HamKam– og VIF-direktøren, som mistet jobben i Vålerenga i januar i fjor. Offisielt heter det at han sluttet i jobben, partene var uenige om veien videre. Haakonsen er i full jobb, men ønsket ikke å si hva han jobber med.

Detaljer

Han har forklart seg i retten, og blitt eksaminert av aktor, og fått spørsmål fra dommer og forsvarere. Haakonsen har klart seg bra inne i sal 11 i tingretten i Sandvika.

Han har forklart seg inngående og detaljrikt om hva som skjedde da Veigar Páll Gunnarsson gikk til Vålerenga i juli 2011, samtidig som klubben betalte fire millioner kroner for en opsjonsavtale på Herman Stengel. Aktor hevder at disse to avtalene er å anse som en, og at prisen på Páll Gunnarsson på en million kroner var satt kunstig lav for å slippe å betale Nancy mer enn den halve millionen de da hadde krav på i sin videresalgsklausul de inngikk med Stabæk.

 • Les også:

Les også

 1. - Hvordan få 4 millioner uten at det kobles mot VPG?

 2. - Kanskje naivt av oss å tro at Veigar ville bli en suksess i VIF

 3. – Stabæk hadde urealistiske forventninger til Stengel-pris

 4. Samstemte forklaringer

 5. - Politietterforskning stanset Stengel-overgang

– Det er aktor, og dere i media, som snakker om at disse to overgangene er i en pakkeløsning, ikke jeg, gjentok Haakonsen overfor Aftenposten.

– Har navnet ditt blitt skadet i fotballøyemed tror du?

– Ikke i fotballøyemed tror jeg, men omdømmemessig er det ikke heldig å være utsatt for det jeg har vært utsatt for, men det er jeg helt rolig på, sier Haakonsen.

– Er du ferdig med fotballen?

– Nei, jeg vil ikke utelukke at jeg kan jobbe med fotball igjen. Jeg har jobbet med det på heltid i 13 år, og det er ingenting som tilsier at jeg ikke kan gjøre det nå. Men jeg har heller ingen tanker om å gjøre det, sier Haakonsen.

Enkelt

– Det å være her i retten og forklare seg er veldig enkelt i forhold til det jeg har vært gjennom.

– Hvordan har de to årene fra saken ble kjent til i dag vært?

– Det er uvirkelig at man havner i en sånn situasjon. Jeg har nok rygg til å bære det, men det er ikke noe gøy for familien. Og så er det ikke akkurat noen som er opptatt av formildende omstendigheter rundt dette. Men folk får mene det de vil og tro det de vil. Jeg har veldig god samvittighet for det jeg har gjort, og det tror jeg står seg godt her i retten, sier Haakonsen.

svp://15454?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Stabæk Fotball
 4. Fotball 1. div