Fotball

Drømmeretur for Vaagan Moen og Helstad

<p>Tilbake på Brann Stadion.</p>

Lillestrøm 20120929.Eliteserien fotball, Lillestrøm - Viking. Lillestrøms Thorstein Helstad i eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Viking på Åråsen lørdag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Scanpix

 • Øystein Vik

BRANN — LSK 2-3:

BRANN STADION (bt.no): Sammen med Thorstein Helstad fikk Vaagan Moen en drømmeretur til Stadion mandag. Lillestrøm tok med seg tre poeng som blir livsviktige i kampen for å overleve i eliteserien. Mye av grunnen til LSK-seieren var Branns svake 2. omgang.

- Det at Brann slipper seg nedpå når de leder skjedde mange ganger i min tid her også. Man leder, og så blir man passiv. Jeg har erfart det ofte. Det er en pussig mekanisme i fotballen , sier Vaagan Moen.

Var på besøk

Før kampen var Vaagan Moen en tur oppe på Stadion for å si hei til gamle kjente.

— Jeg var en tur. Det ble delt ut klemmer og greier. Man lever bare en gang, og minnene er viktige. Jeg fikk også en kjempeålreit mottakelse av publikum, sier Vaagan Moen som der tilbake på en flott tid i Brann.

Thorstein Helstad oppsummerer snuoperasjonen på Stadion slik:

— Etter en ujevn første omgang, justerte vi og da fikk vi ikke så mange brudd imot, og vi tvang dem til å slå langt. Vi bestemte oss i pausen for å snu kampen, for vi visste at vi kunne ta poeng fra Brann, sier Helstad.

Glad LSK fikk Hauger

Lillestrøm-trener Magnus Haglund mener omleggingen til 4-1-4-1 snudde kampen til LSKs fordel.

— Vi la om formasjonen etter 30 minutter, og la Henning Hauger som en lås på defensiv midtbane. Da fikk vi bedre tak på Sokolowski og Mjelde. At Brann fikk den straffen rett før pause, var egentlig ulogisk, for vi hadde tatt over kampen på det tidspunktet, sier Haglund.

Brann var interesserte i å signere Henning Hauger i sommer, men det var Lillestrøm som fikk landslagsspillernes signatur. Det ble viktig mandag.

— Han er en fantastisk spiller. Vi er glade for at vi fikk Henning, sier Haglund.

 1. Les også

  - Brann ble for selvgode

 2. Les også

  Branns seiersrekke brutt

 3. Les også

  Huseklepp krever endring

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien