Fotball

Jo er Norges største back-trussel

Jo Nymo Matland (26) leverte 10 målpoeng i årets eliteserie. Det er han kun mellomfornøyd med.

MÅLFARLIG: Jo Nymo Matland har en skummel fot.
  • Lars Eidissen

Tre mål og syv målgivende pasninger gjør tromsøgutten til eliteseriens mest målfarlige forsvarsspiller, sammen med Lars-Christopher Vilsvik hos seriemester Strømsgodset.

– Jeg forventer egentlig det av meg selv. Jeg forventer minst ti hvert år, sier Matland, som også hadde ti målbidrag i eliteserien i 2011. – Sånn sett var det en skuffelse med kun seks i fjor, sier han.

På et Aalesund-lag som har pumpet inn 55 scoringer i år, mener 26-åringen at listen bør ligge der.

– Da har vi sikkert bortimot 100 mål og målgivende til sammen. Jeg bør stå for en tidel av det, sier han.

Håper på ny AaFK-kontrakt

Det offensive bidraget er på landslagsnivå. Defensivt mener Jo Nymo Matland at han har tatt nye steg i år.

– Jeg er klart best med ballen, men jeg har blitt ganske mye bedre defensivt i år. Jeg har blitt mye bedre fysisk og tåler høyere belastning i forsvarsspillet også. At vi har sluppet inn mye flere mål har med at vi ikke forsvarer oss med like mange mann lenger, sier han.

Han har kontrakt med Aalesund ut 2014-sesongen. Med kjæreste i byen ønsker han gjerne å forlenge oppholdet i AaFK. Under hans nye trener Jan Jönsson har Matland trivdes.

– Vi har et bra lag og mange unge spillere som er på vei opp. Aalesund er en attraktiv plass å være. Ikke hørt noe om ny kontrakt, men jeg håper for så vidt på det, det gjør jeg, sier venstrebacken og fortsetter:

– Dette er første året jeg skulle ønske det var flere kamper på denne tiden av året. Jeg er allerede voldsomt motivert for neste år.

Trist med TIL-nedrykk

Den tidligere TIL— og TUIL-spilleren synes det er leit å se at TIL måtte ta den tunge veien ned i år.

– Det er veldig trasig og trist egentlig. Som gammel TIL-gutt så er det ikke noe artig. Det blir en stor jobb med å få dem opp med en gang. Helst med en gang. Det blir et viktig år for TIL til neste år, så jeg er veldig spent på hva som kommer til å skje.

– Hva skal til for at TIL rykker opp?

– De er avhengig av å ikke miste for mange spillere. Fra utsiden har det virket litt flatt og dødt i år. De må få opp engasjementet rundt klubben.

Matland er åpen for å spille for TIL en gang i fremtiden.

– Det kunne jeg helt sikkert med tiden, men slik det er nå så har jeg det veldig bra her. Kunne heller tenkt meg å fortsette her enn å spille på TIL. Men at jeg kan tenke meg å spille for TIL og bidratt i større grad enn tidligere er selvfølgelig noe jeg kunne tenkt meg.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18113445222336
2Bodø/Glimt18105337181935
3Kristiansund1810262420432
4Rosenborg1894537241331
5Lillestrøm189452822631
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK
  3. Tromsø IL