Slik spilte Norge i Høgmos Ullevaal-debut

Sjekk børskarakterene her.

Norges startellever i VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Island på Ullevaal stadion tirsdag. Foran fra venstre: Per Ciljan Skjelbred, Omar Elabdellaoui, Tom Høgli, Tarik Elyounoussi og keeper Rune Almenning Jarstein. Bak fra venstre: Alexander Tettey, Stefan Johansen, Daniel Braaten, Ola Kamara, Tore Reginiussen og Brede Hangeland.
  • Daniel Røed-Johansen

Norge — Island 1-1:

6

Rune A. Jarstein: Islands åpningsmål var ikke utagbart. I 2. omgang stoppet han gode muligheter fra Eidur Gudjohnsen og Birkir Bjarnason.

5

Omar Elabdellaoui: Høyrebacken kom på en rekke gode løp offensivt. De defensive involveringene var ikke alltid like solide.

5

Tore Reginiussen: Rosenborg-stopperen fikk starte ved siden av Hangeland i midtforsvaret, og gjorde en god figur.

5

Brede Hangeland: Kapteinen var kanskje ikke like dominerende som han ofte har vært for Norge og han kunne ha gjort det bedre på baklengsmålet. Men stort sett en solid kamp.

5

Tom Høgli: Ikke like fremtredende offensivt som mot Slovenia, og kom ikke til altfor mange innleggsmuligheter. Defensivt gjorde han som vanlig jobben.

6

Per Ciljan Skjelbred: God kamp av spilleren som er blitt tatt inn i varmen av Høgmo. Spilte fri Braaten før utligningen og la ned enorme arbeidsmengder. Norges beste.

5

Alexander Tettey: Kom inn som en kjærkommen balanserende kraft på Norges midtbane. Hadde noen feilpasninger som trekker ned.

6

Stefan Johansen: Har virkelig etablert seg på Norges midtbane, og spilte en ny, god kamp i går. Styrte Norges spill fra midtbanen.

4

Tarik Elyounoussi: Jobbet hardt og prøvde mye, først som venstrekant og dernest som spiss. Fikk ikke forløsningen i form av de store sjansene.

6

Daniel Braaten: Mot Slovenia fredag var han en skygge av seg selv. Men FCK-spilleren løftet seg mange hakk til denne kampen. En god prestasjon ble toppet med en scoring.

3

Ola Kamara: Fikk debuten fra start på bursdagen sin, men var anonym frem til han ble byttet ut etter 55 minutter. Kom like før det i en posisjon som har gitt mange scoringer for Strømsgodset, men touchen sviktet.

4

Valon Berisha: Fikk 35 minutter for Kamara. Salzburg-spilleren var frisk og viste stor vilje til å skape noe.

Mohammed Abdellaoue i 17 minutter for Braaten.

Frode Johnsen i fem minutter for Skjelbred.

Vurdert av Daniel Røed-Johansen og Kjetil Flygind, Aftenposten

Karakterer fra 1-10.