Fotball

Neymar dediserte mål til avdøde Bryant

Den brasilianske fotballstjernen Neymar mintes den avdøde basketballstjernen Kobe Bryant etter å ha scoret PSGs 2-0-mål i ligamøtet med Lille søndag.

Etter å ha satt inn scoring nummer to på straffespark i annen omgang, løp brasilianeren rett bort til TV-kameraene og viste tallet 24 med fingrene. Foto: Michel Spingler / AP

 • NTB

Paris Saint-Germain har stø kurs mot et nytt fransk seriemesterskap i fotball. Søndag ble Lille slått 2-0. Neymar scoret begge målene.

Etter å ha satt inn scoring nummer to på straffespark i annen omgang, løp brasilianeren rett bort til TV-kameraene og viste tallet 24 med fingrene. Det var etter alle solemerker en henvisning til Kobe Bryants ikoniske draktnummer.

Den amerikanske basketgiganten døde i en helikopterstyrt i California søndag.

Les også

Kobe Bryant omkom i helikopterulykke

Neymar ledet an for PSG mot Lille søndag. Foto: Foto: Michel Spingler / AP / NTB scanpix

Benyttet sjansen

2-0-seieren over Lille betyr at PSG nå har ti poengs luke til tabelltoer Marseille på toppen av tabellen i fransk Ligue 1.

Marseille måtte nøye seg med 0-0 mot Angers lørdag. Det ga Neymar og resten av Paris Saint-Germains stjernegalleri sjansen til å øke forspranget søndag. Den muligheten ble utnyttet til fulle.

En snau halvtime var spilt da Neymar fikk ballen servert like utenfor 16-metersstreken av lagkamerat Marco Verratti. Brasilianeren svarte med å svinge den opp i krysset bak Lille-keeper Mike Maignan.

Den nesestyveren klarte aldri Lille å reise seg etter.

I stedet gjorde Neymar sitt andre mål for dagen sju minutter ut i annen omgang.

Les også

Lilleputt sjokkerte Liverpool. Så ble det banestorming.

Skummel episode

Tidligere søndag klatret Lyon til femteplass på tabellen med en sterk 3-0-seier hjemme mot Toulouse. Kameruneren Karl Toko Ekambi scoret det siste målet i det som var hans debut for den franske klubben.

Ekambi, som ble hentet til Lyon på lån fra spanske Villarreal nylig, kom inn som innbytter i første omgang etter en skremmende situasjon der lagkamerat Martin Terrier kollapset på banen uten forvarsel.

Den franske U21-landslagsspilleren fikk behandling, før han ble fraktet av banen på båre. I pausen opplyste Lyon at unggutten skal ha besvimt, men at han raskt hadde kommet til seg selv.

Les mer om

 1. Neymar
 2. Kobe Bryant
 3. Paris Saint-Germain

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Her koker det over: PSG-spillerne rasende etter takling på superstjerne

 2. FOTBALL

  Neymar herjet med norske landslagsspillere

 3. FOTBALL

  Verdens dyreste fotballspillere var minutter unna kjempeskrell. Så snudde alt.

 4. FOTBALL

  Storlagets stjerner får advarsel etter å ha hånet Haaland

 5. FOTBALL

  PSGs drøm knust igjen: Franskmann sikret Champions League-tittelen for Bayern München

 6. FOTBALL

  Stjernespiller med utrolig bom. Så ble drømmen knust for Manchester City.