Fotball

- Jeg er moden nok for landslaget

<p>I dag tar Drillo ut troppen til privatlandskampen mot Ukraina. På listen håper Mohammed Fellah å finne navnet sitt.</p>

CAPE TOWN, SØR-AFRIKA 20130105.Mohammed Fellah under den første treningen i solfylte Cape Town lørdag i forbindelse oppkjøringen til årets første landskamp Sør-Afrika og senere Zambia. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
  • Asbjørn Moe

VALLE (aftenposten.no): Mohammed Fellah (23) fikk mye spilletid i privatlandskampene mot Sør-Afrika og Zambia tidligere i januar. Nå har Vålerengas lille ballkunstner ambisjoner om å erobre midtbaneplassen og få flere kamper med flagget på brystet — gjerne allerede 6. februar mot Ukraina.

- Å spille seg inn på landslaget, er absolutt et klart mål for meg i år. Jeg føler tiden er moden, og at jeg er klar for å ta steget, sier Fellah.

23-åringen mener han fikk vist frem andre kvaliteter enn det han er mest kjent for under landslagsoppholdet i Sør-Afrika.

— Drillo fikk se det han ønsket, nemlig at jeg fungerer defensivt og kan ligge riktig i midtbaneleddet. Av de tilbakemeldingene jeg har fått, virket det som han var godt fornøyd. I tillegg kan jeg tilføre landslaget kreativitet på midten, sier han.

Disiplin og stabilitet

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er sikker på at Fellah vil blomstre i år, men mener at det er opp til han selv hvor godt han vil lykkes.

- Jeg håper at 2013 vil bli hans sesong. Han må prestere hver helg. Klarer han å ha disiplin og stabilitet i spillet sitt, kan det bli spennende, sier han.

Med Rekdal som trener vil Vålerenga trolig få en mer direkte spillestil enn det Martin Andresen innførte. Fellah er ikke bekymret for at dette skal gjøre han mindre synlig på banen.

— Jeg vet ikke hvordan Kjetil ønsker å spille ennå, men jeg passer til de fleste spillestiler. Jeg må bare kjempe og bevise at jeg er god nok, sier 23-åringen.

Trener beinhardt

Rekdal har vært nøktern med å sette mål for sesongen, men mener at en bedre plassering enn fjoråret er realistisk. Fellah er derimot klar i sin tale om hvor klubben bør befinne seg på tabellen.

- Vi er et hovedstadslag og bør være med å kjempe i toppen. Guttene er motiverte til å slå tilbake etter den mislykkede 2012-sesongen, understreker han.

Fra nå og frem til seriestart skal Vålerenga legge det fysiske grunnlaget. Beinhard løpetrening og intensive fotballøkter har VIF-spillerne fått erfare under Rekdal-regimet så langt. Fellah mener laget har godt av hardkjøret.

- Kjetil har vært veldig tydelig på at han ønsker disiplin. Etter trening merker jeg at jeg er kjempesliten. Når jeg kommer hjem vil jeg bare legge meg. Jeg føler det har vært mangel på denne hardtreningen i Vålerenga tidligere, sier 23-åringen.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball