Fotball

Celtic-legende ber Deila slutte å vingle

Ronny Deilas Celtic møter Molde på Aker stadion torsdag. Med seg i bagasjen får Deila kraftig kritikk for vingling med valg av forsvarsspillere og system.

Celtic-manager Ronny Deila, til høyre, får beskjed om å bestemme seg. Her fra møtet med Ajax i september.
  • Arne Hole

Pat Bonner sto i mål for Celtic i 17 år. Nå går han ut i Glasgow-avisen Evening Standard og mener at Deila må bestemme seg for hvem han ville spille med i forsvar.

— Deila må bestemme seg for hvem som skal være førstevalget i forsvar hvis han vil at Celtic skal skinne i Europa, befaler Bonner før det skotske laget skal til Aker stadion og møte Molde i Europaligaen torsdag. (Returkamp 5. november).

Les også

Publikum sviktet Molde: 4000 valgte å bli hjemme

Deila blir i avisen minnet på at det er forsvarsspillet som har gjort at laget ikke er med i den gjeveste av E-cupene. Det ble fire baklengs da Åge Hareide og Malmö snøt skottene for Champions League-plassen, og laget slapp inn to borte mot Ajax og to hjemme mot Fenerbahce.

Deila høster ikke noe ros for at det i den hjemlige serien er blitt bare ni baklengs på 11 kamper.

Må gi keeperen trygghet

Nordmannen har brukt ti forskjellige forsvarsspillere hittil i sesongen. Ett av byttene var tvunget, da Virgil van Dijk ble solgt til Southampton for 120 millioner kroner forrige måned. På samme måte har han måttet finne erstattere for skadede Charlie Mulgrew og nysigneringen Jozo Simunovic (60 millioner kroner).

— Uansett skader må Deila velge hvem han vil satse på – ikke minst for å gi keeper Craig Gordon den tryggheten han trenger - og bringe ham tilbake på nivået han var i fjor, sier Bonner.

Les også

Deila: - Johansen er en vinner

— Gordon har ikke vært på samme nivå som i fjor, men etter min mening har det mer å gjøre med at backfireren ikke er funnet enn Gordon selv. Selvtilliten hans er gått ned. Med en solid backfirer blir keeperlivet enklere. Når fireren stadig forandres, blir det et problem – og det er det som er skjedd i år, fastslår legenden, som også ønsker en blanding av sone og mannsoppdekking fremfor rent soneforsvar på dødballer.

Lover varm velkomst

Molde-Celtic byr også på en gjenforening mellom Ronny Deila og Ola Kamara. De var sammen i fire og et halvt år i Strømsgodset, men i Evening Times klargjør Kamara at Deila ikke nødvendigvis trenger å glede seg. Heller ikke Stefan Johansen, som styrte Godset til seriegull for tre år siden.

— Det blir en ekstra motivasjon for gutta at Stefan kommer. Vi ønsker ikke at han skal komme tilbake og gjøre det bra. Gutta kommer til å være svært tente, og han kommer til å få det tøft, sier Kamara, som setter kampen i perspektiv for skottene:

— For nordmenn er denne kampen større enn de to første kampene mot Ajax og Fenerbahce. Mediene her skriver alltid om hvordan Stefan og Ronny gjør det i Skottland, fortsetter Kamara, som roser sin tidligere trener.

Les også

Deila fikk nok av spørsmålene: - Lei av å snakke om negative ting

— Han hadde stor innflytelse på min karrière, og å ta seriegullet var høydepunktet i mitt fotballiv. Ronny er en topp fyr, og det skal bli hyggelig å treffe ham og Stefan igjen, men jeg tenker ikke så mye på det nå. Jeg tenker bare på å score og å slå dem, avslutter Kamara, som ikke gir skottene noe ekstra selvtillit.

— Vi har mye kvalitet i laget. Det så du mot Fenerbahce og Ajax. Jeg tror ikke den skotske ligaen er så mye bedre enn den norske, avslutter Ola Kamara.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Europa League
  3. Molde FK
  4. Celtic FC