Fotball

Åtte usikre kort i Tromsø-leiren

I verste fall mangler TIL mange spillere til mandagens kamp mot Odd.

De friske TIL-spillerne lekte seg med fotballtennis på mandagens TIL-trening.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

ALFHEIM: I 16. mai-kampen måtte Gudmund Taksdal Kongshavn, Zdenek Ondrasek og Marcus Hansson forlate kampen med skader.

Tidligst onsdag vet man skadeomfanget av for de tre.

– Ja, det er nok nærliggende å tro. Vi har to hardøkter senere i uka. Da vil vi også få svar på om Christian Landu-Landu og Lars Gunnar Johnsen er aktuell for en tropp, sier fysisk trener i TIL, Truls Hallen.

SKADET: Tromsøs keeper Gudmund Kongshavn måtte ut tidlig i kampen mot Bodø/Glimt.

Det er ikke bare de fem som er usikre. William Frantzen er langtidsskadd, mens Benny Lekström har slitt med en vond lyske. Lasse Nilsen pådro seg direkte rødt kort i fredagens kamp for TIL 2 og risikerer dermed også flere kampers karantene.– På bakgrunn av skader og rotasjon i laget, vil spillere som ikke har spilt så mye tidligere nå få sjansen til å vise seg. Det bør være en fin inspirasjon i aget for en skjerpet og sulten gjeng, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Han er klar på at pri én for TIL er å få folk flest tilbake fra skade fortest mulig.

– Det er utrolig kjedelig med skader. I oppkjøringen hadde vi en fin konkurranse på alle plasser. Med alle mann friske kan vi spille jevnt med alle lag i eliteserien. Vi har vist i flere kamper at vi er vel så god, om ikke bedre enn motstanderen, så det viktigste for oss er å få flest mulig spillere tilbake og skape trygghet og selvtillit i den spillergruppa vi har, sier Nilsen.

Les også

Veien mot 34 poeng og ny tippeligakontrakt

– Kalkulert risiko

Fysisk trener Truls Hallen avviser at Kongshavn kom på banen igjen for tidlig, men innrømmer at de tok en «kalkulert risiko» med å bruke Ondrasek på topp mot Bodø/Glimt, på bakgrunn av et trøblete kne de siste ukene.

– Vi har ikke har så mange alternativer i den posisjonen, så det er ganske tydelig at det er viktig for oss å ha han på banen så mye som mulig. Vi visste om en type kalkulert risiko der, som kunne gå som det gjorde. Det var jo ikke noe sjokk sånn sett, men det er selvfølgelig trasig for kampbildet og våre muligheter i kampen når det først skjer, sa Hallen etter mandagens trening.

– Inngrep

Manuell terapeut for Klinikk 24, Einar Hauglid sier til klubbens hjemmeside at inngrep er noe som bil bli vurdert.

– Gudmund skal vi ta nye bilder på og vi vurderer det deretter. Etter bildene kobler vi inn flere om det er nødvendig. Vi må få svar på MR om det er samme skade eller om det er noe annet. Zdenek skal også ta bilder, så får vi se hva svar vi får der. Han har et problem med bevegeligheten i kneet, men det er ikke noe skadelig for han å spille, men vi må se funksjonen. Han fikk det ikke til å fungere mot Glimt, så da er det å se på bildet om vi skal gjøre et inngrep eller fortsette i samme bane, sier manuell terapeut i Klinikk 24, Einar Hauglid.

Nilsen er veldig klar på hva han forventer på spissplass, skulle det vise seg at toppscorer Ondrasek er ute med skade.

– Nå er jo ikke Zdenek avskrevet og på langt nær, forhåpentlig blir han klar. Hvis ikke har vi andre muligheter. Vi kan spille med både én eller to spisser og vi har spillere med offensive kvaliteter som kan spille der. Det jeg er veldig klar på i den rollen er at den som spiller der må ta fysiske steg. Det handler om løpskraft og duellspill. Det har vi fått mye av i Zdenek og det forventer jeg av en spiss, sier Nilsen.

Les også

 1. Tromsø vil hente Høgli

 2. Smak på ordet lillebror, Tromsø, og kjenn den forferdelige bitre smaken

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL