Fotball

Tidligere toppspiller ny formann i Molde

Etter 15 år i styret blir Odd Ivar Moen leder i Molde Fotballklubb.

Til topps i MFK: Nestleder Odd Ivar Moen blir styreleder i Molde-styret i 2016.
  • Trond Hustad
    Rbnett

MOLDE (Rbnett): Odd Ivar Moen (60) ble valgt til ny styreleder i MFK på tirsdagens årsmøte i klubben. Den tidligere nestlederen rykket opp som midlertidig sjef da formann Øystein Neerland ble ansatt som administrerende direktør i Molde Fotball AS 1. desember i fjor.

— De andre i styret ba meg ta over, og jeg var ønsket av både Øystein og valgkomiteen. Jeg måtte tenke meg om litt først, men valgte å si ja. Det er en veldig spennende oppgave, sier Moen.

Les også

Molde frikjent etter Haugesund-søksmål

Til daglig er han leder for MIFO-gruppen. Det var også årsaken til at han ba valgkomiteen om betenkningstid.

— Jeg har en utfordrende jobb som er krevende i perioder. Derfor har jeg i første omgang sagt ja til å sitte ett år som styreleder. I løpet av året vil jeg finne ut om tida strekker til, slik at både MIFO og MFK blir fornøyd med løsninga, sier Moen.

Les også

«Fredrik Aursnes (20) var det beste som skjedde i Sevilla»

Han tror at erfaringa både fra fotball og forretninger er en nyttig kombinasjon for tillitsvalgte i idretten.

— Fotball har alltid vært livet mitt, men det er en god ballast å ha fartstid som leder i næringslivet. Der har jeg og Øystein ganske lik bakgrunn, og det tror jeg er positivt. Du må forstå at alt henger sammen hele tida, både det økonomiske og det sportslige, sier Moen.

Han gikk fra Fræna Fotballklubb til Molde som 19-åring i 1974. Bortsett fra noen pausesesonger med husbygging og fødsler spilte han for MFK fram til kneskader tvang ham til å legge opp i 1987.

Les også

Nå vil Gulbrandsen bli toppscorer i eliteserien

Han kom inn i klubbens hovedstyre i 2001. De fire siste årene har han vært nestleder.

– Det har vært ei utrolig interessant tid. De fem siste årene har vært som et eventyr. Jeg er veldig motivert for å være med og lede dette videre, sier han.

– Hva blir det viktigste for MFK de neste sesongene?

– Vi må fortsette å bygge videre på det vi har gjort, videreføre arbeidet som er lagt ned. Det betyr først og fremst å sikre at vi har kompetanse i absolutt alle ledd, i styrerommet, i administrasjonen, blant trenere og ledere. Så må alle overføre dette til de spillerne vi skal utvikle. Vi har ikke råd til å kjøpe et ferdig A-lag. Vi må utvikle klubben og holde fokus hele tida. I fjor slapp vi oss litt nedpå uten at vi merket det. Vi må være på vakt hele tida, understreker Odd Ivar Moen.

Hovedstyret i Molde Fotballklubb 2016: Styreleder: Odd Ivar Moen. Nestleder: Ole Erik Stavrum. Styremedlemmer: Vivian Nyheim Orset, Trond Brandeggen (ny), Berit Kalgraff og Terje Myrseth.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK