Fotballpresidenten nekter å gi Høgmo-løfte: - Vi får se hva vi gjør

Fotballstyret skal evaluere Per-Mathias Høgmo etter San Marino-kampen.

Terje Svendsen uttalte seg til pressen etter kampen mot Aserbajdsjan.

BAKU/OSLO: Norge tapte 0-1 for Aserbajdsjan lørdag kveld. Det fører til heftige spekulasjoner om Per-Mathias Høgmos fremtid som landslagssjef.

Fotballpresident Terje Svendsen fredet Høgmo da han møtte pressen etter kampen, men fortalte samtidig at Høgmo skulle evalueres etter tirsdagens kamp mot San Marino.

Per-Mathias Høgmo så irritert ut etter å ha sett seg ned på benken underveis i kampen.

— Vi har en dobbellandskamp nå. Det å gjøre seg opp status etter denne skuffelsen, det er feil. Vi må ha fokus på tirsdagens kamp. Vi får summere etter tirsdagens kamp, sier Svendsen.NFF-toppen presiserte at det er «helt uaktuelt» å kvitte seg med Høgmo før San Marino-kampen.

VI SAMLET REAKSJONENE FRA SOSIALE MEDIER:- Jon Almaas tar over landslaget.

- Vi får se

Høgmo uttalte etter kampen at han kommer til å fortsette som landslagssjef. Han sa dessuten at han ville lede Norge også i skjebnekampen borte mot Tsjekkia i november.

— Jeg skjønner veldig godt at Per-Mathias Høgmo sier det, for han har en kontrakt ut denne kvaliken. Jeg forventer ikke noe annet enn at han forholder seg til den kontrakten, sier Terje Svendsen.

- Hva sier du selv om det?

— Vi har ikke gjort noe evaluering. Vi evaluerer etter hver kamp. Vi tar med oss San Marino-kampen, så får vi se hva vi gjør etter det.

- Vanligvis sier man at treneren har full tillit. Hvorfor sier du ikke det?

— Så lenge han er fotballtrener for Norge, har han styrets tillit. Vi sier at vi evaluerer. Vi evaluerer ikke før etter San Marino-kampen, kanskje litt før vi egentlig hadde planlagt, nemlig etter de tre kvalifiseringskampene i høst, sier Svendsen.

Fotballpresidenten kunne dermed ikke garantere at Per-Mathias Høgmo vil lede Norge mot Tsjekkia i november. Norge står med null poeng etter to kamper i VM-kvalifiseringen, seks poeng bak gruppelederne Tyskland og Aserbajdsjan.

KOMMENTAR: «Lykke til mot San Marino, Per-Mathias. Så bør det være slutt»

Aftenpodden Sport: Totalslakter nytt FIFA-forslag som kan hjelpe Norge: