Fotball

- Seier viktig inn <br/> mot neste sesong

<p><strong>BERGEN:</strong> Mons Ivar Mjelde vil unngå gullfeirende Stabæk-spillere på Stadion søndag.</p>

Fotball1. Juli 2008NM Herrer 3. rundeBrann - ValdresMons Ivar Mjelde , Trener BrannFoto: Astrid M. Nordhaug Foto: Digitalsport

 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

Tre serierunder før slutt topper Stabæk tabellen med 48 poeng — seks mer enn Fredrikstad.

Avgir Fredrikstad poeng hjemme mot Viking søndag (avspark kl. 18), vil Stabæk være seriemester med seier i Bergen (avspark kl. 20). Taper FFK, vil det være nok med ett poeng for Jan Jönssons gutter.

- Nå er det slik at Stabæk uansett ikke vil få utdelt noen medaljer i Bergen søndag. Men jeg tenker mest på oss selv. Vi ønsker å avslutte sesongen foran vårt eget publikum på en måte vi kan være bekjent av, sier Mjelde til bt.no.

Nest siste hjemmekamp

I fjor var det han som ledet Brann til seriegull. Nå er det søndagens motstander Stabæk som er på stø gullkurs, mens det allerede er klart at Mjelde forsvinner ut Stadion-porten etter serieavslutningen borte mot Vålerenga.

Selv om ostringen snart er ferdig i Brann, har han fortsatt et brennende ønske om å ta farvel på en god måte.

Og han mener hjemmekampene mot Stabæk og Tromsø neste søndag også er viktige for Brann inn mot neste sesong.

— Det er de siste kampene publikum husker best og tar med seg inn mot neste sesong, sier Mjelde.

Sviktende billettsalg

Brann har de siste sesongene hatt små problemer med å selge ut alle billettene til seriekamper. Mot slutten av årets fiaksosesong har imidlertid billettsalget gått tråere. I forrige hjemmekamp mot Lyn var det 15.833 solgte billetter, men enda færre var på Stadion.

- Kampene mot Stabæk og Tromsø er viktige inn mot neste sesong. Det er nedgangstider i samfunnet rundt oss. Klarer vi ikke å begeistre publikum, kan det bli nedgangstider her også, advarer Mjelde.

Selv om Brann har hatt mange spillere på landslagsoppdrag, og står med to strake nederlag mot Deportivo La Coruna og Molde, tror Mjelde at Brann kan reise seg mot gullhungrige Stabæk.

— Vi har ikke noe press på oss og kan slippe oss mer løs. Selv om vi ikke har høye skuldre, har vi æren å spille for. Vi har en god treningsuke bak oss. Søndag håper jeg at spillerne viser med hele seg at de ønsker å vinne, sier Mons Ivar Mjelde.

Les også

 1. &ndash; Et landslag kunne vært gøy

 2. Slik tar Stabæk gull

 3. Vaagan Moen ute

 4. Stord vant frem mot Brann

 5. - Takk, Veigar!

 6. Takker Winters og Mjelde mot Tromsø

 7. Vil beholde kapteinsbindet

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien